Prefectul Dogariu, la PRESSALERT LIVE, despre lipsa de transparență din Primăria Timișoara...

Prefectul Dogariu, la PRESSALERT LIVE, despre lipsa de transparență din Primăria Timișoara „Când nu pui totul pe masă, ai ceva de ascuns”. Ce a spus despre notele interne trimise de primar VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu la pressalert live06_resize

Prezent în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, a comentat pe marginea tuturor problemelor semnalate de-a lungul timpului în ograda edilului șef. Legat de apelurile către SRI făcute de primar pentru supravegherea licitațiilor, prefectul crede, în continuare, că problemele sunt în administrația locală, mai exact la specialiștii care supervizează alcătuirea caietelor de sarcini.

Un alt subiect fierbinte a fost licitația fulger de la Sala Olimpia, despre care Dogariu a spus că a cerut o verificare. „Ceea ce ne-a interesat este dacă spațiul putea fi sau nu scos la licitație. În ceea ce privește procedurile de scoatere la licitație și modul de deșfășurare, există ANRMAP, care se ocupă de asta. Ne-a interesat să vedem dacă în protocolul cu Ministerul Sportului există vreo stipulare cu privire la data la care poate fi scos spaţiul la licitație. Firma respectivă a stat acolo cu fișă de calcul. Pe fișa de calcul s-ar putea ca suma să fie mai mică decât pe contractul de închiriere. Au fost informații că, pe baza protocolului, primăria este obligată să îi mai țină acolo vreme de șapte ani, din păcate, nu era așa”.

Un atac dur la adresa edilului şef a fost făcut pe marginea numirii unui purtător de cuvânt la Primăria Timişoara. „Domnul primar este mai nou în administrație. Există proceduri care trebuie respectate.


Această comunicare de transparență se face prin intermediul purtătorului de cuvânt. Domnul primar a afirmat că nu este nevoie de un purtător de cuvânt și că el poate să prezinte singur punctele de vedere, doar că legea prevede ca un funcționar să fie desemnat pentru acest subiect”, a spus Dogariu.

Prefectul a lămurit şi că nu este legal ca fişa postului să fie ţinută la secret, la fel cum nu este normal ca sponsorii care au contribuit la renovarea biroului edilului şef să nu fie cunoscuţi. „Aceeaşi lege se aplică la toate instituțiile publice. Prefectura a dat fişa de post a purtătorului de cuvânt. Dacă au existat anumite informații clasificate și care se refereau la persoană, acestea au fost șterse”. Legat de donaţiile private pentru amenajarea biroului, Dogariu a spus că „nu înțeleg această abordare, pentru că în momentul în care ai o astfel de abordare defensivă, ai ceva de ascuns. Când nu pui totul pe masă, ai ceva de ascuns. Ar trebui ca în primărie să fie transparență”.

Nici notele interne trimise de primar nu au scăpat de ochiul vigilent al prefectului de Timiş. Dogariu a comentat că „eu aș fi modificat Regulmentul de organizare și funcționare şi printr-o notă internă aș fi anunțat funcționarii. Cred că modificarea regulamentului trebuie luată în vedere şi de consiliul local. Aceste note interne sunt nişte documente prin care conducerea instituției comunică ceva funcționarilor”. Practic, prefectul a confirmat că notele informative ale primarului nu au o valoare legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.