Pregătirile pentru mega concertul de comeback al LEGENDAREI trupei Pro Musica sunt...

Pregătirile pentru mega concertul de comeback al LEGENDAREI trupei Pro Musica sunt în toi. Vezi cum poţi câştiga invitaţii la eveniment FOTO

1
DISTRIBUIȚI

PROMUSICA02_resize

Melomanii din întreaga ţară aşteaptă cu nerăbdare primul concert, după 21 de ani de pauză, al formaţiei care a scris istorie în rock-ul românesc, Pro Musica,  care va avea loc în 5 octombrie de la ora 19 la Filarmonica Banatul din Timişoara. Recitalul va avea loc sub logo-ul „Pro Musica 41” și cu motto-ul „Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate”, versurile de început din Glossa lui Mihai Eminescu. Recitalul formaţiei vine la 21 de ani după ultimul concert susţinut de Pro Musica şi la 41 de ani de la înfiinţarea formaţiei. Pe scenă vor urca Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan şi George Găină, alături de invitaţii Radu Rotaru, Dana Borţeanu şi Vera Ciocan. „În primul rând, Pro Musica înseamnă enorm pentru municipiul Timişoara. Merită toată atenţia. Am sprijinit acest proiect şi voi fi prezent la acest eveniment important pentru Timişoara. E o prietenie veche între mine şi Ilie Stepan şi cu Bujor Hariga, dar şi cu restul membrilor formaţiei. Am sprijinit cu 63.000 de lei acest proiect pe care îl salut. Era cât pe ce să ratez concertul, fiindcă aveam programată o deplasare în străinătate. Astăzi am contramandat deplasarea şi voi fi prezent la concert. Tot sprijinul pentru Pro Musica şi toţi cei care fac ceva de bine pentru Timişoara, în absolut orice sector. Felicitări pentru toată activitatea şi mult succes în continuare“, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

„Este un motiv de bucurie. Este o zi puţin mai închisă la culoare, din cauza faptului că Mitropolitul Banatului a trecut în nefiinţă, un om deosebit, care a încurajat ecumenismul. Mă simţeam dator să zic aceste lucruri. Am făcut această mutare şi dintr-un motiv să sprijinim să punem umărul la această construcţie la candidatura oraşului pentru Capitala Culturală Europeană. Noi încercăm să depunem acest efort. Chiar la Bucureşti vom repeta acest concert. Să arătăm potenţialul pe care îl are oraşul. Muzica rock este clasicizată deja. Beethoven e la fel de tânăr ca John Lennon. Vom face totul ca Timişoara să aibe un atu în competiţia pentru capitala culturală europeană. Uşor – uşor după decembrie s-a instaurat la modul general în optica relaţiei dintre organizator şi artist principiul dublei măsuri. Vine o trupă mare este luat dus plătit, se găsesc resursele legale. Artistul român este plimbat, dus, amânat, dacă mai poţi aştepta. Nu este benefică această dublă măsură. Practica dublei măsuri va fi eradicată. Nu mă refer la o instituţie anume. Artistul timişorean este la fel de artist ca orice artist din lume. Dedicăm acest concert celor care au participat la Revoluţia din 1989 şi care prin jertfa lor au făcut ca Timişoara să fie un oraş liber. Vrem să repetăm concertul şi la Bucureşti cu aceeaşi logistică. Concertul de la Bucureşti vrem să-l ţinem pe 15 ianuarie la Palatul Naţional al Copiilor. Concertul de la Timişoara va fi înregistrat în condiţii optime şi vom scoate un DVD în viitor“, a declarat Ilie Stepan. Printre cei aflaţi la conferinţa de presă premergătoare evnimentului s-a numărat şi directorul Filarmonicii Timişoara, Ioan Gârboni, care a subliniat şi el importanţa acestui concert în lupta pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană şi care a adăugat că în viitorul apropiat vor mai urma şi alte acţiuni incluse în această campanie.

„Voi incerca să ajut în pregătirea concertului Pro Musica. Pe de altă parte, suntem în ultima negociere ca în data de 26 noiembrie să avem un concert cu Filarmonica la Bucureşti. La Ateneul Român. Va fi ieşirea noastră în Bucureşti în lupta pentru capitală culturală europeană. Suntem, cu piciorul pe acceleraţie, cum s-ar zice. După atâţia ani, avem acest minunat concert Pro Musica. Îmi pare rău că nu vine şi Mişi Farcaş, să-l aud cum bate la tobe“, a spus el. Concertul de comeback al formaţiei Pro Musica va fi transmis live pe Internet, aici. Miercuri, 1 octombrie, de la ora 10, membrii formaţiei Pro Musica vor fi invitaţii speciali ai emisiunii Pop Matineu realizată de Bogdan Puriş, difuzată la Radio Timişoara, cel care va și prezenta concertul de duminică al legendarei trupe.

Biletele pentru concertul de comeback al formaţiei Pro Musica s-au pus în vânzare la Casieria 2 a Filarmonicii Banatul (în holul de la intrare, partea opusă faţă de Casieria 1 a Filarmonicii), la preţuri cuprinse între 30 şi 50 lei.


Organizatorii evenimentului le oferă cititorilor PRESSALERT.ro 11 invitaţii valabile pentru o persoană la acest concert de neratat pentru melomani. Fanii Pro Musica pot participa la un concurs extraordinar pe www.pressalert.ro, înscriindu-se până în data de 2 octombrie 2014 la ora 12, la newsletter-ul nostru. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc în după-amiaza zilei de 2 octombrie, iar câştigătorii celor 11 invitaţii la acest concert vor fi anunţaţi pe site.

Foto: Adi Păclişan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.