PREMIERĂ în învățământul timișorean. Primul masterat de banking din România, realizat în...

PREMIERĂ în învățământul timișorean. Primul masterat de banking din România, realizat în parteneriat cu o firmă, la Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

O șansă în plus pentru zeci de studenți de a-și găsi un loc de muncă. La “comanda” unei companii bancare, în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din caUniversității de Vest din Timișoara s-a dezvoltat un nou masterat de banking. Peste 30 de absolvenți de facultate s-au înscris în cadrul masterului de banking, care speră că, în acest mod, vor avea mai multe șanse de a se angaja în domeniul bancar.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a declarat, astăzi, că aceste masterat este binevenit, mai ales că studenții au nevoie să facă foarte multă practică pentru a-și putea găsi un loc de muncă.


“Mai există în țară masterat de banking, dar nu în colaborare cu o firmă bancară. Studenții de la Facultatea de Economie au mare nevoie să facă practică în instituții, noi nu avem cum să realizăm aici un laborator de economie. Masterul a fost realizat la “comanda” companiei”, a precizat Marilen Pirtea.

Potrivit decanului Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, studenții care s-au înscris la masterul de banking vor avea posibilitatea de a face practică în firma bancară, dar și de a fi remunerați, dacă vor fi incluși în internship-uri. “Am armonizat curricula, astfel încât să dobândească abilități noi. Am introdus discipline de marketing și de comunicare, pentru că contează cum comunică un angajat într-o bancă cu clientul, cum se comport, cum prezintă lucrurile”, a declarat Ovidiu Megan.

Mai mult, ca urmare a semnării parteneriatului dintre Universitatea de Vest și compania bancară, angajați ai firmei vor participa la cursurile, conferințele și dezbaterile organizate de UVT și vor încerca să fie mentori pentru studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.