Preşedintele Pro Democraţia Timişoara, la PRESSALERT LIVE, despre lipsa de organizare din...

Preşedintele Pro Democraţia Timişoara, la PRESSALERT LIVE, despre lipsa de organizare din primărie: „Putem să invocăm şi corupţie sau clientelism”. Cum vrea să pună consilierii locali la treabă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

matichescu la pressalert live01_resize

Preşedintele filialei din Timişoara a Asociaţiei Pro Democraţia, Marius Matichescu, a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, acolo unde a vorbit despre „meciul” dintre asociaţia pe care o conduce şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Legat de faptul că nu mai puţin de 50,85% din hotărârile de consiliu local de la Timişoara au fost adoptate ca proiecte introduse suplimentar pe ordinea de zi, în vreme ce numai 2% din iniţiative aparţin aleşilor locali, Matichescu a spus că „opacizarea relaţiei cetăţean – instituţie publică se poate pune pe lipsa de organizare. Din cauză că lucrurile nu sunt foarte bine organizate nu sunt foarte bine proiectate şi în acest sens se ajunge la acest tumult pare la care ajungem să facem din orice şedinţă una extraordinară şi să suplimentăm punctele cu unele suplimentare.


Există mai multe ipoteze pe care putem să le presupunem. Putem să invocăm şi corpuţie sau clientelism. Ar trebui făcută o cercetare şi analizat cine sunt beneficiarii anumitor lucrări şi atunci am putea valida o ipoteză. Asociaţia şi-a propus să verifice ce tip de proiecte sunt luate prin hotârâri de urgenţă sau suplimentarea ordinii în ziua de şedinţă”. Legat de activitatea consilierilor locali, Matichescu spune că a trimis către partidele din Timiş adrese pentru ca liderii să ia la cunostinţă şi să corecteze, dacă e nevoie, cu ajutorul asociaţiei, aceste neajunsuri legate de lipsa de implicare a aleşilor.

Un alt subeict abordat a fost cel al remodelării biroului primarului Nicolae Robu, despre care deşi se ştia că a fost renovat cu bani din sponosorizări, nimeni nu a primit detalii legate de identitatea finanţatorilor, în ciuda faptului că astfel se încalcă legea 544 privind transparenţa. Matichescu susţine că legat de acest subiect „în spusele primarului Robu există o lipsă de concordanţă între declaraţiile pe care le-a făcut şi informaţiile pe care le-a oferit primăria” şi că din informaţiile primite de asociaţie, nu ar fi fost vorba de nicio sponsorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.