Primăria Timişoara recunoaşte că primarul Robu şi viceprimarul Diaconu au MINŢIT în...

Primăria Timişoara recunoaşte că primarul Robu şi viceprimarul Diaconu au MINŢIT în afacerea proiectării pentru anveloparea blocurilor. Vezi răspunsul prin care se autoincriminează

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 214

Primăria Timişoara se încurcă în explicaţii atunci când vrea să acopere trucarea contractului de proiectare pentru anveloparea termică  a blocurilor din Timişoara. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că firma Proiect C&A SRL a liberalului Cristian Palade a lucrat pentru Primăria Timişoara încă din noiembrie – decembrie 2012 în condiţiile în care contractul a fost semnat de abia în ianuarie 2013. Dovadă – în decembrie 2012, Consiliul Local Timişoara a aprobat mai multe proiecte de hotărâri prin care se stabileau indicatorii tehnico – economici pentru reabilitarea mai multor blocuri, la proiectant aparând firma care de abia anul următor a semnat contractul cu municipalitatea. La PRESSALERT LIVE, viceprimarul Dan Diaconu, cel care a recunoscut că s-a ocupat de coordonarea proiectului, a venit cu alte explicaţii.Viceprimarul a negat că firma colegului său de partid a lucrat înainte de semnarea contractului, trecând prin diverse etape ale justificărilor “e posibil să fie o greşeală” sau “documentul de avizare este o documentaţie internă a primăriei, mă gândesc”. La finalul discuţie a fost categoric şi a susţinut că “proiectantul nu avea cum să producă documente înainte de semnarea contractului. Semnarea a fost în 14 ianuarie. Nu avea cum înainte din niciun punct de vedere”. Ulterior, Nicolae Robu a susţinut că la mijloc nu există ilegalităţi, ci că pentru a se câştiga timp o parte din muncă, cea pentru pregătirea HCL-urilor, a fost făcute pro bono.


Spusele lui Robu au fost negate vehement de Cristian Palade.

Pentru a lămuri lucrurile am solicitat lămuriri în scris Primăriei Municipiului Timişoara, cerând să ni se comunice dacă a existat anterior datei de 14 ianuarie 2013, când s-a semnat contractul dintre municipalitate şi firma Proiect C&A SRL, a existat vreun act de donaţie sau alt tip de contract cu firma respectivă şi care este explicaţia pentru faptul că în decembrie 2012 au fost folosite în proiectele de hotărâri informaţii de la o firmă care la momentul acela nu avea niciun fel de relaţie contractuală cu municipalitatea. În răspunsul semnat de directorul Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş, se spune că nu a existat un contract „înainte de data de 14.01.2013”, ceea ce contrazice total afirmaţia lui Nicolae Robu cu munca pro bono. Ba mai mult, spusele primarului ca şi cele ale viceprimarului despre faptul că firma liberalului nu ar fi lucrat înainte de data semnării contractului sunt contrazise în acelaşi răspuns care încearcă să acopere minciunile cu altă minciună. „Valorile estimate de SC Proiect C&A SRL şi propuse spre aprobare în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Timişoara din data de 04.04.2012 au fost folosite în scop informativ şi consultativ, indicatorii tehnico – economici aprobaţi şi transmişi în vederea accesării fondurilor nerambursabile  fiind aprobaţi prin hotărâri ale Consiliului Local, după data încheierii contractului de prestări servicii nr.5- 4.01.2013″, se arată în documentul transmis PRESSALERT.ro.

Practic, Primăria Timişoara a recunoscut că firma liberalului Palade a muncit pentru acest proiect înainte de a avea un contract, confirmându-se astfel că se ştia cine va câştiga achiziţia publică şi, implicit, trucarea acesteia. În încercarea de a ascunde ilegalităţile flagrante, reprezentanţii municipalităţii inventează indicatori cu „scop informativ şi consultativ”, în condiţiile în care atât în titlul proiectelor de hotărâri de consiliu local,cât şi în conţinutul lor se vorbeşte fără niciun fel de dubiu că se aprobă „indicatori tehnico – economici”. De altfel, în legislaţia românî în vigoare nu există această „procedură” a folosirii de valori cu scop consultativ, atunci când se aprobă, de fapt, sumele exacte ale proiectelor pentru care, ulterior, s-a solicitat finanţare europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.