Primarul Timişoarei admite, în final, că au venit banii pentru Spitalul de...

Primarul Timişoarei admite, în final, că au venit banii pentru Spitalul de Copii. De ce trece tot zero lei la banii primiţi de la guvern şi ce pretenţii are de la Ponta

0
DISTRIBUIȚI

robu pressalert 117

După ce vreme de mai multe săptămâni a insistat că guvernul Ponta nu a alocat bani pentru ridicarea noii aripi de la Sitalul de Copii din Timişoara, primarul Nicolae Robu a emis un comunicat de presă prin care anunţă că totuşi banii există.

„Ieri am primit de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş o adresă, generată de această instituţie pe baza adresei Ministerului Sănătăţii nr. N.B./7160/05.09.2014, prin care ni se aduce la cunoştinţă că ne-a fost repartizată suma de 5 milioane lei, «în cadrul fondurilor alocate pe anul 2014 din sursa de finanţare „bugetul de stat”, la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.02 „Transferuri de capital”, alineatul 51.02.24 „Transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanţarea altor investiţii în sănătate”». Abia acum, pe baza acestei înştiinţări, Primăria Municipiului Timişoara poate proceda la rectificarea de buget prin care în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 se include şi această sumă. Evident, în şedinţa de Consiliu Local de mâine, 12.09.2014, voi supune la vot această rectificare, cu speranţa că ea va fi votată de toţi consilierii locali, chiar suplimentar intervenind pe ordinea de zi”, scrie Robu în adresa trimisă către presă.

Cu toate că are practic confirmări de la toate instituţiile, edilul insistă că „banii nu au fost încă viraţi nici măcar în conturile Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş – drept urmare, eu, încă, tot ZERO LEI voi avea notat la rubrica bani primiţi de la Guvern de către Municipiul Timişoara.


Totuşi, în spiritul de fair play care ne caracterizează, apreciem acest pas, un pas important întru crearea condiţiilor tehnice ca banii să poată fi la un moment – sperăm cât mai curând – efectiv viraţi”.

Pe final, edilul subliniază că doreşte ca nu mai puţin de 50% din costurile necesare ridicării unei nou aripi la spitalul de copii să fie suportate de către guvern. Mâine la plenul Consiliului Local Timişoara bugetul local va fi rectificat pentru a include suma de bani primită de la guvern. Recent, la PRESSALERT LIVE, primarul Nicolae Robu a fost atacat pe marginea acestui subiect de către prefectul Eugen Dogariu, care a spus că edilul are o atitudine politicianistă, dar și de deputatul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.