Priveliști care vă taie respirația, în Banatul Montan. Lacul Buhui, oaza de...

Priveliști care vă taie respirația, în Banatul Montan. Lacul Buhui, oaza de liniște în care puteți admira peisaje fascinante FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1155800867">

lacul buhui

Peisaje mirifice, locuri minunate sau poteci tainice – toate pot fi găsite la doar o aruncătură de băț de Timișoara, în Banatul Montan. Timișorenii care sunt în căutarea unui loc în care să se relaxeze cel puțin un weekend, să dea mâna cu natura și să pătrundă într-o lume de vis, departe de zgomotul orașului, sunt așteptați la Lacul Buhui. Acest loc înconjurat de păduri frumoase de fag și brad reprezintă o oază de liniște ce ascunde peisaje pitorești mirifice.

Lacul Buhui se află în județul Caraș-Severin, în apropierea orașului Anina, și ascunde priveliști care vă taie respirația. Lacul este situat la o altitudine de 640 de metri și reprezintă primul lac de acumulare artificial amplasat pe calcare din țara noastră. Lacul a fost ridicat în anul 1904 prin construirea unui baraj de pământ pentru ca apa râului Buhui să fie oprită în cursul ei, la ieșirea din Peștera Buhui, scopul fiind acela de a alimenta cu apă orașul Anina. Tot pe aceste meleaguri se află și cel mai lung curs subteran de apă din țara noastră, nu mai puțin de 3.200 de metri din lungimea râului Buhui curge în subteran.

lacul buhui

Peisaje spectaculoase, indiferent de anotimp, la Lacul Buhui

Turiștii care ajung la lacul din Munții Semenic vor fi, cu siguranță, încântați de priveliștea romantică ce li se arată, iar frumusețile naturale le vor da impresia că timpul a stat în loc. Lacul este înconjurat de pădure , iar brazii de pe marginea lacului se oglindesc în apele acestuia, astfel că oferă celor care ajung în aceste meleaguri peisaje pitorești fermecătoare.

Amatorii de drumeții care vor să descopere împrejurimile lacului, au ce vedea. Cei care urmează drumul după baraj vor da de un izvor cu apă rece și limpede, iar dacă aleg alte trasee pot vizita obiective, poteci și drumuri deosebite. În zona lacului se găsesc peisaje fascinante în orice anotimp, locul fiind recomandat ca unul pentru liniște și relaxare.

La Lacul Buhui se ajunge pe DN 58 Caransebeș – Reșița – Carasova – Anina – Lacul Buhui. Dacă tot veți ajunge pe aceste meleaguri, nu uitați să faceți și o plimbare cu trenul pe “Semmeringul Bănățean”, cea mai veche cale ferată montană din România.

Foto: Locuri-nevăzute

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.