Problemele minorității germane din Banat, discutate la Prefectura Timiș. Ce solicitări au...

Problemele minorității germane din Banat, discutate la Prefectura Timiș. Ce solicitări au etnicii germani

2
DISTRIBUIȚI

IMG_5635

Problemele minorității germane din județul Timiș au fost dezbătute, astăzi, la Instituția Prefectului.


Aici a avut loc o întâlnire între prefectul Eugen Dogariu, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, și Hartmut Koschyk, împuternicitul guvernului federal german pentru problemele imigranţilor de origine germană si minorităţi naţionale din cadrul Ministerului Federal de Interne al Republicii Federale Germania.

“La Timișoara există învățământ cu predare în limba germană, care reprezintă un unicat în Europa. Este vorba despre clasele de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, dar știm că nu sunt profesori calificați și dorim să ne gândim împreună ce soluții putem găsi pentru a avea cadre didactice pentru învățământul în limba germană”, a explicat Harmut Koschyk.

Împuternicitul guvernului federal german pentru problemele imigranților de origine germană și minorități naționale a mai anunțat că, anul viitor, vor fi organizate și două evenimente importante pentru comunitatea germană din județul Timiș. Și anume, cea de-a 70-a comemorare a deportaților minorităților germane în Rusia, în ianuarie 2015, și aniversarea a 25 de ani de la înființarea Forumului Democrat al Germanilor din România.

2 COMENTARII

  1. cerem ca de URGENTA la Teatrul German de Stat din Timisoara sa fie numit UN ETNIC GERMAN si nu un roman cum este acum.
    este de neconceput ca un roman sa cunoasca cultura si nazuintele germanilor care vietuiesc aici in banat. mai ales ca in ultimii anii intregul repertoriu nu a corespuns dorintelor minoritatii germane care traieste in timisoara si banat.
    in plus se vorbeste ca actualul director roman ar fi sifonat ceva bani primiti de la IFA Germania si destinati tocmai in scopul sprijinirii culturii minoritatii germane din banat.

  2. Propun ca toate teatrele sa fie comasate intr-unul singur.
    Ar creste clitatea actului cultural printr-o mult mai buna gestionare a actului artistic si nu in ultimul rand al resurselor financiare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.