Șase pacienți cu varice vor fi operați de cei mai buni specialiști...

Șase pacienți cu varice vor fi operați de cei mai buni specialiști în flebologie din lume, la Timișoara. Ce semnal de alarmă trag medicii de la spitalul județean

1
DISTRIBUIȚI

varice

Orașul de pe Bega găzduiește, în perioada 2 – 4 octombrie, cea de-a 13-a ediție a Congresului Român de Flebologie. Potrivit medicilor din cadrul Clinicii 1 de Chirurgie din Spitalul Județean Timișoara, acest eveniment nu întâmplător se desfășoară anual în capitala Banatului, și asta pentru că aici se află cei mai buni specialiști în flebologie. La ediția din acest a congresului sunt așteptați să participe cei mai buni specialiști în flebologie din lume, iar cei peste 150 de participanți la eveniment vor avea parte de workshop-uri și vor putea urmări transmisii live din sălile de operație. Potrivit medicilor timișoreni, cel puțin șase pacienți cu varice vor fi operați în cele trei zile ale congresului.

Sorin Olariu, șeful Clinicii 1 Chirurgie, a precizat, astăzi, că flebologia, specialitatea medicală care se ocupă cu tratarea varicelor, este foarte dezvoltată la Timișoara, fiind folosite metode moderne.


Anul trecut, în premieră națională, a fost introdus criostripping-ul, o metodă care permite ca prin vena afectată de varice să fie introdusă o sondă care o îngheaţă şi astfel poate fi smulsă foarte uşor. Astfel, pacienţii pot pleca în aceeaşi zi în care sunt supuşi acestei intervenţii. Mai mult, pacienții pot scăpa de varice prin această metodă fără să plătească nimic, dacă vin cu un bilet de trimitere.

Potrivit șefului Clinicii 1 Chirurgie, există două categorii de bolnavi care vin să se trateze de varice, “cei care se neglijează și ajung la spital după ce au apărut complicații din cauza varicelor și avem paciente care au forme minore de boală, dar vin imediat pentru a fi tratate din considerente estetice”. Sorin Olariu atrage atenția că varicele apar cel mai frecvent la femei, iar tratamentul variază de la un pacient la altul. “Pentru că boala varicoasă reprezintă o boală venoasă cronică, unii pacienții necesită tratament toată viața. Boala varicoasă nu produce mortalitate, dar pot apărea o mulțime de complicații. Cei mai predispuși să facă varice sunt cei care stau în picioare, chelnerii, frizerii, chirurgii”, a mai precizat Sorin Olariu. Anual, peste 200 de pacienți cu varice sunt tratați prin metoda criostripping.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.