Secretarul executiv al PLR Timiş, Iulian Angheluş, l-a comparat pe Nicolae Robu...

Secretarul executiv al PLR Timiş, Iulian Angheluş, l-a comparat pe Nicolae Robu cu Corado Cattani, care luptă cu morile de vânt. Ce a spus despre notele interne, sponsorizările pentru renovarea biroului şi meritocraţia din PNL VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

iulian anghelus (5)

Notele interne ale primarului Nicolae Robu atrag atenţia liderilor politici din urbea de pe Bega. Secretarul executiv al Partidului Liberal Reformator Timiş, Iulian Angheluş, a fost invitat în acestă seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a vorbit despre derapajele lui Robu, care până nu de mult i-a fost şef de partid.

Despre nota prin care edilul interzice „permanenţa” în primărie, Angheluş spune că, de obicei, „comunicarea oficială are o anumită rigoare. În Primăria Timişoara există carenţe majore de comunicare şi mai ales de comunicare publică. Comunicarea oficială trebuie să respecte nişte reguli, ca şi în cea de diplomaţie. Comunicarea trebuie să fie clară şi concisă. Aceasta din notă e o comunicare undeva între colocvială şi care se doreşte a fi oficială. (…) Pentru mine e important câte note interne aflaţi şi le arătaţi. Asta e foarte bine. Tot timpul instituţiile încearcă să se acopere pentru tot ceea ce fac, chiar dacă nu neapărat este ceva rău în ceea ce fac. Poate asta îi va determina pe primar şi pe cei din primărie să înţeleagă că nu trebuie să se ascundă, ei sunt doar nişte administratori ai banilor noştri”.

Legat de un alt subiect pentru care primarul refuză să dea explicaţii, respectiv numele firmelor care au sponsorizat renovarea biroului său, Angheluş spune că „dacă nu este vreo lege care să îl oblige, poate ascunde identitatea.


Eu mă refer la comunicarea omului politic, a liderului administrativ al urbei care este primarul, care nu are dreptul să nu prezinte sponsorizările care au fost făcute. În momentul în care nu ai nimic de ascuns, trebuie să fie un act de primire a sponsorizării şi un act prin care se donează acea sponsorizare către o anumită direcţie. Există o formulare chiar dacă există donaţia în servicii, iar noi, ca cetăţeni, trebuie să fim informaţi. Altfel, omul politic pierde voturi”.

Nici acuzele primarului legate de grupuri de interese sau sabotaje nu au scăpat necomentate. Angheluş a spus că „în momentul în care e vorba de mafie, de infracţiuni, de chestiuni instituţionalizate haideţi ca oameni politici să ne adresăm organelor competente când este vorba e aceste lucruri. Dacă nu este doar o strategie de imagine în care eu sunt Corado Catani şi mă lupt cu morile de vânt”.

Legat de meritocraţia trâmbiţată de edilul Nicolae Robu ca fiind un element sine qua non pentru acordarea funcţiilor în PNL, peleristul spune că în PNL funcţiile se dădeau şi se negociau cu uşile închise. Deşi membru de 18 ani în PNL Angheluş spune că „a face politică, a face campanie electorală şi a face administraţie sunt trei lucruri diferite. De 18 ani de când sunt în politică nu m-a atras administraţia. (…) Cu partea de meritocraţie mult clamată în PNL de unii și eu sunt de acord, problema e că înţelegem diferit criteriile prin care se poate cuantifica. Performanţă în politic înseamnă să fii capabil să aduci voturi. Partea de CV impresionant cu trei masterate şi şase doctorate nu îşi are locul acolo, din partea mea”.

2 COMENTARII

  1. Comparatia corecta ar fi fost cu Accidduzzu, sau „pasarica” in dialect sicilian, insa mult mai interesant ar fi sa aflam cine este cu adevarat „Il Puparo” in acest oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.