SI revendică într-o înregistrare video decapitarea unui al doilea ostatic american

SI revendică într-o înregistrare video decapitarea unui al doilea ostatic american

0
DISTRIBUIȚI

decapitare

Gruparea sunnită ultraradicală Statul Islamic revendică, într-o înregistrare video, decapitarea unui al doilea ostatic american, potrivit SITE, citat de Mediafax. În această înregistrare, intitulată „al doilea mesaj către America”, jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, apare în genunchi, purtând un combinezon de culoarea portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit. Bărbatul înarmat, îmbrăcat în negru, condamnă intervenţia Statelor Unite în Irak şi duce cuţitul la gâtul jurnalistului. El îl prezintă apoi pe alt ostatic, un britanic, şi ameninţă că-l va executa.

„Revin, Obama, şi revin din cauza politicii voastre externe arogante faţă de Statul Islamic”, declară omul în negru.


Casa Albă a anunţat că încă nu a confirmat autenticitatea acestei înregistrări video. SI a ameninţat că-l va ucide pe Steven Sotloff într-o înregistrare video similară – în care insurgenţii au filmat decapitarea lui James Foley – publicată pe Internet la 19 august. Jihadiştii afirmau în această înregistrare că Steven Sotloff va fi viitorul executat în cazul în care Statele Unite nu încetează bombardarea unor poziţii aflate sub controlul SI în Irak. Mama lui Steven Sotloff l-a implorat recent pe liderul jihadiştilor, Abu Bakr al-Baghdadi, să cruţe viaţa fiului ei. „Dumneavoastră, califule, puteţi acorda o amnistie”, implora ea. Dat dispărut de 12 luni, Sotloff ar fi fost răpit pe 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia. Acest fin cunoscător al Orientului Mijlociu scria de ani de zile despre lumea musulmană.

Originar din Miami, în Florida (sud-est), absolvent al Universităţii Central Florida, el a lucrat ca freelancer pentru revista Time, săptămânalul american Christian Science Monitor, publicaţia Foreign Policy, iar recent pentru ziarul The World Affairs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.