Și tu poți fi o victimă a sclaviei moderne. Ce campanie împotriva...

Și tu poți fi o victimă a sclaviei moderne. Ce campanie împotriva traficului de ființe umane se desfășoară

0
DISTRIBUIȚI

copii_trafic_29526900

Aproape 900 de persoane din România au fost identificate ca fiind victime ale traficului de ființe umane, doar în anul 2013, arată statisticile oficiale. În realitate, specialiștii atrag atenția că numărul persoanelor traficate este mult mai mare. Pentru a informa cât mai multe persoane cu privire la una dintre cele mai grave infracțiuni și fenomene sociale ale secolului XXI, a fost lansat “Freedom Tour”, o amplă campanie națională de prevenire și conștientizare a pericolului traficului de persoane.

Caravana “Freedom Tour” va călători în 16 orașe din întreaga țară, cumulând 896 de ore de călătorie, o oră pentru fiecare victimă a traficului de persoane identificată în anul 2013 în România.


În acest sfârșit de săptămână, în perioada 18 – 21 septembrie, caravana “Freedom Tour” ajunge și la Timișoara. În cadrul campaniei au loc acțiuni de informare și conștientizare în licee, sâmbătă, între orele 10.00 – 15.00, vor fi împărțite material informative în locații din Piața Operei și în Iulius Mall, iar de la ora 20.00, timișorenii sunt invitați la “Concert Beck Corlan, la Căpițe!”.

Potrivit organizatorilor campaniei, Organizația eLiberare, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, “Freedom Tour” reprezintă o călătorie de 37 de zile în jurul României abordând problematica traficului de persoane. Caravana a plecat din București pe 11 septembrie și se va opri în 16 orașe, parcurgând un total de aproximativ 2.5o00 de kilometri. Turul se va încheia tot în București, pe 18 octombrie, cu prilejul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

Uniunea Europeană a declarat că România este principala țară sursă pentru victime ale traficului de persoane din interiorul UE. Anul trecut, 69 de persoane din județele Timiș, Caraș- Severin și Arad au devenit victime ale traficului de ființe umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.