Subcarpaţi a încheiat Plai-ul, un festival garantat sută la sută oamenilor frumoşi...

Subcarpaţi a încheiat Plai-ul, un festival garantat sută la sută oamenilor frumoşi şi relaxaţi GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1838641964">

festivalplaiduminica (64) [1024x768]

Ultima zi a celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Plai a programat o serie de acţiuni culturale şi concerte în incinta Muzeului Satului Bănăţean, mirifica locaţie care şi de această dată a fost vizitată de o serie de spectatori veniţi atât din Timişoara, cât şi din alte oraşe ale ţării, sau chiar din străinătate.

Printre activităţile care au avut succes s-au numărat exerciţii de yoga, teatru de păpuşi, ateliere de croitorie, proiecţiile de la Casa Filmelor şi o sumedenie de alte acţiuni, care au fost savurate pe deplin de publicul Plai, alcătuit deopotrivă din princhindei, liceeni, părinţi şi bunici. Scena mică a festivalului a avut parte de un nou episod pus la cale de mişcarea Made in TM, care a inclus concerte cu Misguided, Marion Krauetner Band, The Travellers şi Sonatic. Recitalurile trupelor timişorene au avut parte de un public numeros care i-a răsplătit cu vii aplauze pe artişti.

Recitalurile de duminică de la scena mare au debutat cu trupa rezidentă Lights In Babylon, trupă formată pe străzile oraşului Istanbul. „Ne bucurăm foarte mult că am avut ocazia să cântăm pentru atâţia oameni frumoşi. În faţa calculatorului e foarte uşor să fii rasist. Dar când ajungi să cunoşti oamenii, când îi priveşti în faţă, atunci realizezi că oamenii, de orice naţie, sunt frumoşi. Vă mulţumim foarte mult că ne-aţi primit cu atâta căldură“, a spus solista trupei, Michal Elia Kamal. Amatorii de muzică fado au avut parte de un concert cu solista portugheză Carminho, care s-a bucurat de aplauze prelungite din partea spectatorilor care apreciează acest gen muzical. Înaintea concertului Subcarpaţi Plus Orchestra, la faţa locului au început să apară o serie de oameni care au venit special pentru acest concert. În ciuda ploii, spaţiul din faţa scenei mari a devenit cât se poate de plin, iar explozia de energie propusă de proiectul acesta mult – aşteptat de unii  a fost primită cu braţele deschise de fani. Din păcate, sunetul de la faţa locului n-a reuşit să redea pe deplin „fineţurile“ sonore propuse de colectivul de muzicieni timişoreni şi bucureşteni de pe scenă, dar spectatorii care au aşteptat acest moment cu sufletul la gură au fost pe deplin mulţumiţi de prestaţia care a încheiat ediţia din acest an a festivalului. Conform organizatorilor, în ultima zi a festivalului au fost prezenţi „aproape“ 3.500 de spectatori.

Una peste alta, Festivalul Plai continuă să rămână o „pată de culoare“ pe scena manifestărilor muzicale şi culturale, care atrage an de an o serie de oameni care nu se hrănesc cu muzica de tip junk – food promovată din plin în ţara noastră. Şi pentru că prin public l-am zărit şi pe realizatorul de emisiuni TV, Cătălin Ştefănescu, putem concluziona că Plai-ul rămâne o manifestare garantată sută la sută oamenilor frumoşi şi relaxaţi.

1 COMENTARIU

  1. daca se permite, fara legatura cu cei prezenti la festival – cateodata parca mi-ar place sa fim si noi niste oameni mai urati, dar mai organizati si mai determinati, ca atata frumusete si relaxare ne-a dus unde suntem…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.