Țară, ai mandat

Țară, ai mandat

1
DISTRIBUIȚI

646x404

Nimic nu învrăjbește un popor ca o „porție” proaspătă de alegeri prezidențiale. Mai ales un popor Facebook-at și Instagram-at, bine ancorat în nesfârșita posibilitate de a-și exprima părerea prin cuvinte, fotografii, filmări sau pur și simplu fețișoare zâmbitoare galbene. Suntem cu un picior în campania electorală și parcă niciodată până acum nu am văzut români atât de vocali pro sau contra unui candidat la scaunul de președinte al României. Și asta nu e rău, mereu am fost de partea luptătorilor, chiar și de weekend, în defavoarea scepticilor care își zâmbesc zeflemitor, veșnic supărați că lumea asta se schimbă deși ei insistă să nu facă nimic pentru asta.

Grupul colorat al candidaților la președinție separă apele mai ceva ca profeții biblici, iar noi ne pitim ca partizanii printre valuri, când în spatele unuia, când în dreapta altuia. Rețelele de socializare abundă în share-uri, iar listele de prieteni sunt tăiate cu barda atunci când descoperi că cel care posta poze haioase cu pisici ține cu „ăla” sau cu „aia”.


Ținem la opțiunile noastre și conștient sau nu, ne cam calcă pe nervi cei care aleg alte baricade. Agitația este cu atât mai mare cu cât avem mai mult de două figuri puternice ca imagine (indiferent că e pozitivă sau negativă), iar asta ne va garanta un tur întâi interesant. Deși campania nu a început încă oficial, candidații își „vând” deja de ceva timp platformele, mai bune sau mai rele, mai deștepte sau de-a dreptul inepte. Ceea ce înseamnă că tu, cetățene, ești deja gata să alegi. Sau să le întorci spatele, pentru cei 25 de ani în care ei te-au tratat, la rândul lor, cu fundul.

Ce nu trebuie să uităm însă nici măcar pentru o clipă este că mulți dintre noi vom avea, din acest an, un președinte pe care nu l-am votat. Mulți dintre noi vom avea un președinte pe care l-am votat cu încredere și va trebui să ne asumăm această alegere. Să nu uităm că pentru fiecare vot neexprimat vine altul care-ți decide soarta. Să ținem minte că cei hotărâți să pună mâna pe putere prin orice mijloace vor folosi fermele de voturi după bunul plac, și doar cu opțiunea exprimată conștient se poate ține piept acestui șuvoi. Cred cu tărie că Participarea este pilula care ne poate repara mentalitatea, chiar dacă asta înseamnă că vei da un vot de amendă clasei politice. Democrația tocmai asta înseamnă, să NU stai acasă. Obiceiul statului pe margine, cu dosul la căldurica propriei demnități bățoase, ne va asigura încă un mandat de dulci și mizerabile lamentări că țara asta se duce, repede și sigur, naibii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.