Un tânăr din Timișoara, premiat în cadrul celei mai importante conferințe din...

Un tânăr din Timișoara, premiat în cadrul celei mai importante conferințe din România pentru comunitatea online. Ce proiect inedit a realizat, după întâlnirea cu un caricaturist surd

0
DISTRIBUIȚI

calin balea

Un tânăr antreprenor din Timișoara a reușit să obțină, la sfârșitul săptămânii trecute, locul doi la Conferința Națională Webstock, cel mai mare eveniment din România al comunității online. Călin Balea, de 23 de ani, a fost premiat la categoria Visual, în care au fost nominalizate alte nouă proiecte.


CreARTiv 3, proiectul online premiat la conferință, a fost realizat de timișorean după o întâlnire cu un caricaturist surd, care reușea cu greu să găsească colaboratori și să-și valorifice lucrările.

„La începutul primului an de facultate am cunoscut un caricaturist surd care nu era promovat din cauza dizabilității lui. Mă gândeam că ceea ce urma să învăț la facultate îmi va fi de folos în dezvoltarea unei mici afaceri personale, care putea veni în sprijinul artiștilor. Am creat un blog simplu, un logo și am început să experimentez cu diferite canale de promovare. Nu după mult timp mi-am dat seama că abilitățile artistului cu care lucram atunci erau prea puține în comparație cu cerințele clienților. Am hotărât să încep să dezvolt ideea și am stabilit colaborări cu alți doi artiști. Împreună cu ei am creat proiectul CreARTiv 3. Numele proiectului este o combinație a cuvintelor creativ – calitatea principală a proiectelor noastre care sunt caracterizate de unicitate, artă – pentru că acesta este obiectul muncii noastre, și 3 – pentru că acesta este numărul membrilor cu care am început proiectul”, a povestit Călin Balea despre începuturile inițiativei sale.

Călin Balea este absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar în timpul studiilor universitare a început, din pasiune, să aprofundeze cunoștințe de design grafic și marketing online. Din 2012, echipa CreARTiv3 s-a extins la 16 persoane, Călin Balea, în calitate de coordonator, și artiști care au comenzi pentru lucrări de artă și design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.