Universitatea de Medicină din Timișoara și-a deschis porțile pentru peste 6.000 de...

Universitatea de Medicină din Timișoara și-a deschis porțile pentru peste 6.000 de studenți. Cu ce se laudă rectorul instituției și ce gafă a făcut prefectul Eugen Dogariu

2
DISTRIBUIȚI

IMG_5565

Aproximativ 6.200 de studenți care visează să devină medici au început, astăzi, un nou an universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. În această dimineață, Aula Magna a instituției a fost plină de „boboci”, studenți, profesori universitari și medici, care au venit să participe la festivitatea de deschidere a noului an universitar. Primul care a luat cuvântul a fost Marius Raica, rectorul UMF, care le-a transmis studenților „multă sănătate și nervi tari, pentru că aveți foarte mult de învățat. Vă doresc să vă implicați mai mult în activitățile noaste. Noul an universitar vine și cu noutăți, avem o secție nouă, o extensie a UMF, la Lugoj, pe linia de asistență medicală generală, pentru care avem foarte multe solicitări”.

Marius Raica s-au lăudat în fața studenților că instituția pe care o conduce a reușit, în acest an, să urce în clasamentele internaționale, cât și naționale ale celor mai bune universități.


Astfel, la nivel internațional, UMF ocupă poziția 1.883, după ce în anii precedenți s-a clasat pe locul 2.000 și ceva, iar pe plan național, se află pe locul 11, după ce a urcat nouă poziții. Marius Raica a ținut să precizeze că profesorii universitari încearcă să-i pregătească cât mai bine pe viitorii medici, dar recunoaște că o bună parte din tinerii absolvenți aleg să plece în străinătate. “Dvs. pe salariul unui medic sau al unei asistente ați sta în România? Eu pot să-i pregătesc ca buni specialiști și asta e menirea universității. Nu știu pentru cine, sper ca mulți să găsească motivația de a rămâne în România”, a mai adăugat rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Invitat să le spună câteva cuvinte studenților, prefectul Eugen Dogariu le-a urat tinerilor mult succes în noul „an școlar”. Titu Bojin, președintele CJ Timiș, a vorbit mai mult despre proiectele care se află în derulare în spitalele din Timișoara, iar în final i-a transmis rectorului UMF că speră ca la anul instituția să ocupe locuri și mai bune în topurile naționale și internaționale.

IMG_5573

2 COMENTARII

  1. De unde crezi tu asta? Romanii , ca deobicei, le stiu pe toate . Noua conducere a impus măsuri foarte stricte de examinare ! Asa ca din exterior , e penibil sa se facă astfel de afirmatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.