Unul dintre cei mai importanți experți în gastronomie din lume vine la...

Unul dintre cei mai importanți experți în gastronomie din lume vine la Timișoara, în scop caritabil. Pe cine va ajuta

0
DISTRIBUIȚI

Nicholas LanderUnul dintre cei mai renumiți experți și critici în industria restaurantelor, din Marea Britanie, Nicholas Lander, va participa la ediția din această toamnă a Salonului Rovinhud care va avea loc la Timișoara. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 noiembrie, în beneficiul tinerilor cu dizabilități din cadrul Asociației ”Ceva de Spus”. Cu studii la Universitatea din Cambridge și Manchester Business School, Nicholas Lander s-a impus ca unul dintre specialiștii de renume ai Marii Britanii în materie de restaurante. „L’Escargot”, restaurantul pe care l-a deschis în anii 1980 în Soho, Londra, este faimos. Din 1989 este corespondent pentru Financial Times, în rubrica săptămânală „The Restaurant Insider”,  prezentând teme și tendințe din industria de restaurant.

Este consultant de catering pentru o serie de instituții de artă din Marea Britanie, printre care: Royal Opera House, The Crown Estate, British Museum, dar și la o serie de companii precum British Airways, The Southbank Centre. A găzduit câteva emisiuni de televiziune și recent a fost implicat, ca și critic, în cunoscutul show MasterChef.


A scris mai multe cărți de specialitate, printre care amintim “The Art of The Restaurateur” și „Dinner for five”, fiind unul dintre cei mai bine vânduți autori din domeniu, în Marea Britanie. Acum vine la Timișoara plin de entuziasm. ”Am fost destul de norocos să fiu implicat în domeniul restaurantelor în ultimii 34 de ani, ca și om de afaceri, critic și consultant. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc tot ceea ce știu cu restauratorii din România, țară din care una dintre bunicile mele a venit cu mulți ani în urmă”, spune  Lander.

salonul-rovinhudPotrivit organizatorilor Rovinhud, tot profitul evenimentului va fi folosit pentru achiziționarea unui microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaun rulant care va ajuta echipa Ceva de Spus ”atât la o mobilitate mai bună cât și în susținerea muncii lor de zi cu zi de a schimba legi, mentalități și a câștiga respect pentru abilitate și nu milă pentru dizabilitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.