Vlad Gaivoronschi, președintele Ordinului Arhitecților, filiala Timiș, la PRESSALERT LIVE: „Un pasaj...

Vlad Gaivoronschi, președintele Ordinului Arhitecților, filiala Timiș, la PRESSALERT LIVE: „Un pasaj pe sub Piața Victoriei este o idee bună”. Ce spune despre Inelul 1 de circulație VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vlad Gaivoronschi arhitect (1)

Vlad Gaivoronschi este de acord cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, în ceea ce privește realizarea unui pasaj auto sub Piața Victoriei, prin fața Operei. Președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Timiș, a declarat, în această seară, în studioul HDV, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că singurii care pot să decidă dacă va fi pusă în pericol structura de rezistență a clădirilor sunt inginerii „care se ocupă cu pământuri, dar care au experiență și pe clădiri vechi”.

Arhitectul timișorean a ținut să precizeze că „eu nu cred că e rea ideea de a fi un inel cu sens unic.


S-ar merge pe strada Paris cu el și s-ar coborî de pe str. Republicii, și în felul acesta clădirea de la Materna rămâne ca un ax de compoziție perpendicular pe axul major Operă – Catedrală”. Vlad Gaivoronschi mai este de părere că strada Sfântul Ioan nu ar mai trebui inclusă în inel, ci să fie „o stradă de spațiu împărțit între pietoni și automobile, pe care s-ar circula încet. Până în Piața 700, prin efect de bumerang, s-ar putea opera un pic mai lejer. Este o decizie care poate duce la lucruri bune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.