150 de specialiști din 25 de țări discută la Timișoara, în premieră...

150 de specialiști din 25 de țări discută la Timișoara, în premieră națională, despre cum este examinată inima cu ajutorul ultrasunetelor

0
DISTRIBUIȚI

ecocardiografia

La Timișoara se desfășoară, în aceste zile, un eveniment medical pentru prima dată în România. Este vorba despre Cursul European de Echocardiografie în Bolile Cardiace Congenitale, un curs de referință pe plan european. Grupul de speakeri este format din oameni cu renume pe plan internațional, din centre importante din Europa, dar și de peste Ocean.

Medicul Andreea Drăgulescu, unul dintre organizatorii evenimentului, ne-a declarat că la curs participă nu mai puțin de 150 de specialiști din 25 de țări, aproape jumătate din participanți sunt din România.


„Cursul s-a plimbat prin Europa, prin diferite centre. Am încercat să-l conving pe organizatorul principal al cursului să-l aducem și în România și a ieșit foarte bine. Este un curs care trece în revistă toate malformațiile congenitale și face o corelație între anatomopatologie și imaginile ecografice. Deci arată participanților care sunt leziunile, tipurile de anomalii cardiace și cum le poți vedea utilizând echocardiografia”, ne-a declarat Andreea Drăgulescu.

Ecocardiografia este tehnica de examinare a inimii cu ajutorul ultrasunetelor, ce permite vizualizarea și evaluarea structurii și funcției inimii. Cursul European de Echocardiografie în Bolile Cardiace Congenitale a început în data de 15 octombrie și se termină mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.