Aproape 60% dintre timișorenii care și-au verificat gratuit sănătatea inimii în Parcul...

Aproape 60% dintre timișorenii care și-au verificat gratuit sănătatea inimii în Parcul Rozelor au prezentat risc de a dezvolta afecțiuni cardiace. Ce le recomandă medicii

0
DISTRIBUIȚI

campania parcurile inimilor fericite

Aproximativ 400 de timișoreni și-au testat gratuit sănătatea inimii, săptămâna trecută, în Parcul Rozelor, în cadrul campaniei naționale “Parcurile Inimilor Fericite”. Potrivit organizatorilor, 4 % dintre timișorenii consultați au fost identificați cu fibrilație atrială, una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac. Astfel, cele câteva zeci de persoane depistate cu fibrilație atrială au fost îndrumate către medicul de familie pentru un control amănunțit.

Mai mult, aproape 60 % au prezentat risc de a dezvolta afecțiuni cardiace.


La punctul de informare pentru depistarea precoce a fibrilației atriale din Parcul Rozelor, timișorenii au beneficiat din partea cardiologilor de evaluări gratuite ale riscului cardiovascular, precum electrocardiograma, măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului.

Fibrilația atrială este una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac, fiind prezentă în special la persoanele în vârstă. Este o afecțiune de multe ori fără simptome, în care inima bate neregulat şi nu poate pompa la fel de mult sânge ca una normală, în care ritmul este regulat. Nediagnosticată la timp și netratată, poate conduce la accident vascular cerebral, o afecțiune cu urmări grave și uneori chiar fatale. În România, se estimează că aproximativ 200.000 de oameni suferă de fibrilație atrială.

„Prin frecventarea medicului de familie se reușește o prevenție mult mai utilă pentru bolnav și mult mai economică pentru spitale. Bolnavul, mergând la medicul de familie, este imediat îndrumat în funcție de simptomatologie și investigațiile recomandate de acesta. Un bolnav care are amețeală, dureri de cap, stare generală proastă, poate fi suspect de accident vascular cerebral“, a declarat Horia Vermeșan, șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Campania națională „Parcurile Inimilor Fericite”, inițiată de Asociația Națională pentru Protecția Pacienților a debutat la Cluj-Napoca pe 7 octombrie, a continuat în Timișoara, urmând să ajungă la București pe 24 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.