Baronul spațiilor comerciale, percheziționat de DIICOT. Vezi ce caută anchetatorii

Baronul spațiilor comerciale, percheziționat de DIICOT. Vezi ce caută anchetatorii

2
DISTRIBUIȚI

costel ciobanu 1

Polițiștii de la „Crimă Organizată”, sub coordonarea DIICOT, au început, încă de ieri, percheziţionarea sediilor firmelor şi spaţiilor comerciale deţinute de Costel Ciobanu, fost Barbălată, din Reşiţa, patronul firmei Coda Serv. Acesta deţine cele mai multe spaţii comerciale din Reşiţa, dar şi în alte localităţi din Caraş Severin, fiind considerat atât un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, dar şi al primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu.


Numele lui Ciobanu a apărut în mai multe scandaluri, inclusiv cel legat de o posibilă vânzare a funicularului din municipiu cître primărie la un preţ mult mai mare decât cel de achiziţie. În primăvara acestui an, a fost un alt  scandal legat de modul în care Ciobanu şi-a extins o terasă în mijlocul străzii şi peste pista de biciclişti, cu autorizaţie de la primărie. 

Ancheta DIICOT vizează fapte de evaziune fiscală, poliţiştii şi procurorii ridicând documente şi calculatoare din sediile firmelor deţinute sau controlate de Ciobanu. Statul ar fi fost fraudat  prin facturări încrucişate între firmele deţinute de omul de afaceri pentru pseudo-prestări de servicii. Surse din rândul anchetatorilor susţin că percheziţiile au avut ca scop să conserve actele deoarece exista riscul ca să dispară. Percheziţiile sunt în desfăşurare.

Foto Express de Banat

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.