Castelul Corvinilor a fost inclus într-un top 10 al celor mai frumoase...

Castelul Corvinilor a fost inclus într-un top 10 al celor mai frumoase castele din Europa. În ce companie selectă se află

0
DISTRIBUIȚI

castelul-corvinilor

Un top al celor mai frumoase 10 castele din Europa, realizat de Tourism Review, o publicaţie globală specializată în turism, include Castelul Corvinilor numit Hunyad Castel între monumentele unice pe care turiştii din întreaga lume trebuie să le vadă.

„Reclădit, Castelul Huniazilor nu mai este poate cetatea originală în care a Vlad Ţepeş, Dracula lui Bran Stoker, a fost ţinut prizonier, dar în ciuda acestor restauraţii creative şi necesare, stilul gotic şi renascentist din arhitectura castelului este suficient aici pentru a da fiori pe şira spinării celor care vizitează monumentul”, este descrierea pe care o fac castelului din Hunedoara autorii de la Tourism Review.

În topul topul celor zece castele unice în Europa, alături de Castelul Corvininilor mai sunt Castelul Hohenwerfen (Austria), Castelul Bouzov (Cehia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Neuschwanstein (Germania), Castelul Eilean Donan (Scoţia), Castelul Predjama (Slovenia), Castillo de la Mota (Spania), Castelul Carreg Cennen (Ţara Galilor) şi Castelo De Guimaraes (Portugalia).

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus anul trecut pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor între primele cinci destinaţii de vacanţă din România, în baza voturilor primite din partea turiştilor care l-au vizitat.


Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a găzduit mai multe producţii cinematografice (filme artistice, documentare şi clipuri publicitare), între care şi pelicula „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage în rolul principal.

De la an la an, tot mai mulţi turişti vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara, numai în 2013 monumentul istoric fiind vizitat de aproximativ 300.000 de turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.