Cele mai frumoase locuri din Banat vor fi incluse în trasee turistice....

Cele mai frumoase locuri din Banat vor fi incluse în trasee turistice. De când se va întâmpla acest lucru și ce pot admira turiștii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2044712966">

10346612_1514702005417683_1976381374769628129_n

Frumusețile ascunse ale Banatului vor fi, în sfârșit, promovate. Timp de câteva luni, o mână de studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara a vizitat 44 de localități din Banatul românesc și sârbesc, în încercarea de a afla dacă se mai păstrează tradiții și obiceiuri, de a descoperi case tradiționale, frumuseți naturale, și nu numai. Astfel, au fost strânse sute de pagini pline cu informații și mii de poze, care vor fi puse la dispoziția agențiilor de turism, în speranța că acestea vor include în ofertele lor și traseele turistice din Banat.

Totul are loc în cadrul proiectului transfrontalier „Patrimoniul viu – O resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului” derulat de Universitatea de Vest din Timișoara. Otilia Hedeșan, prorector al UVT și manager al proiectului, a precizat că s-au făcut cercetări în lunile mai, iunie și iulie în cinci zone din Banatul românesc și două din cel sârbesc. În condițiile în care în Banat nu există niciun obiectiv foarte important care să atragă de unul singur o mulțime de turiști, cercetătorii s-au gândit că soluția ar fi promovarea mai multor tipuri de turism.

„În primul rând vorbim de ceea ce poate fi numit turismul de weekend, pe care locuitorii orașelor din Banat îl pot practica. În al doilea rând, este vorba despre turismul cultural ca un turism de nișă, care poate să fie asociat cu anumite practici tradiționale care se regăsesc în regiunile Banatului. În al treilea rând, poate fi adus în discuție turismul religios, care este legat de o serie de spații cu relevanță religioasă din această regiune. Iar în al patrulea rând, fiind o regiune în care dezvoltarea nu a depășit anumite niveluri, este și o zonă pentru turismul care poate să presupună o întoarcere la modul de viață tradițional. Agroturismul, dar un agroturism dus la limită”, a explicat Otilia Hedeșan.

Pentru că în Banat nu există foarte multe locuri de cazare, managerul proiectului consideră că una din soluții ar fi ca sătenii să-și deschidă soba de la drum, acea cameră bună pentru turiști. „Unul dintre obiectivele formulate ale proiectului este alcătuirea traseelor turistice. În viitorul imediat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, care este partener în proiect, va solicita tour-operatorilor să participe la o serie de deplasări efective în teren, iar miza, pachetul final care va fi prezentat în primăvara anului viitor, este aceea de a oferi trasee turistice în zonele cu specific, care au fost investigate”, a anunțat Otilia Hedeșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.