Centru de Excelență pentru pregătirea copiilor astfel încât să obțină performanțe remarcabile,...

Centru de Excelență pentru pregătirea copiilor astfel încât să obțină performanțe remarcabile, la Timișoara, anunță Ministerul Educației. Unde va avea sediul

0
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Timișul va avea un Centru Județean de Excelență care va avea ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de pregătire și dezvoltare a copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. Anunțul a fost făcut astăzi de Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, care a precizat că a fost aprobată înființarea a trei astfel de centre, câte unul în județul Prahova, Timiș și Vâlcea.

„Centrele vor selecta copii şi tineri în vederea constituirii grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice.


În ordinul de ministru privind înfiinţarea acestor centre se precizează că pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor școlare”, anunță reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Centrul de Excelenţă din judeţul Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din municipiul Timişoara. Organigramele centrelor urmează a fi aprobate de către inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.