Circ cu intrarea liberă, teatru, festival de film și întâlnire cu un...

Circ cu intrarea liberă, teatru, festival de film și întâlnire cu un scriitor premiat. Vezi ce a pregătit Institutul Francez pentru perioada următoare

0
DISTRIBUIȚI

F. Verger

Un grup de 18 tineri din România şi Franţa care fac parte din Organizaţia pentru Artă şi Cultură din Timişoara şi The Serious Road Trip – Connexion Humanitaire Bisontine din Besançon au creat, în mai puţin de o săptămână, un spectacol de circ care îşi asteaptă publicul astăzi, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Casei Tineretului.

Tot astăzi, la teatrul din Arad, începe cea de-a XXII-a ediţie a fastivalului internaţional de teatru tânăr francofon AMIFRAN. Până în 30 octombrie, va avea loc un adevărat maraton de teatru francofon, cu 23 de spectacole – piese de repertoriu, adaptări sau creaţii originale – ateliere conduse de 15 profesionişti, dezbateri, expoziţii şi un concurs. La ediţia din acest an participă 250 de liceeni din 12 oraşe româneşti dar şi din Franţa, Ungaria, Serbia, Cehia, Austria, Canada şi Rusia, franceza fiind limba de comunicare a tuturor participanţilor.

Scriitorul francez Frédéric Verger, laureat al premiului Goncourt 2014 pentru romanul de debut, va fi prezent marţi, 28 octombrie, la librăria Cartea de Nisip de pe strada V.V.


Delamarina, începând cu ora 18,30, unde va vorbi despre romanul său „Arden”, publicat la prestigioasa editură Gallimard. Programul vizitei sale în mai multe oraşe din România cuprinde lecturi publice, dezbateri şi întâlniri cu liceeni şi studenţi francofoni care pregătesc „Prix Goncourt – Le choix roumain 2014”, un proiect ajuns în acest an la a doua ediţie, al cărui scop este punerea în valoare a relaţiilor culturale contemporane franco-române din domeniul literaturii.

Luna noiembrie debutează cu Festivalul Filmului Francez, aflat la a opta ediţie. Între 1 şi 4 noiembrie, în Aula Magna a UVT vor avea loc 12 proiecţii de filme dedicate cinematografiei franceze şi o întâlnire cu Bénédicte Pagnot, realizatoarea unuia dintre filme. Programul cuprinde filme pentru toate gusturile, de la comedii sau drame la filme istorice sau romantice, în cele patru zile ale festivalului fiind programate câte trei filme în fiecare după-amiază. Festivalul naţional se va desfăşura în acest an între 31 octombrie şi 9 noiembrie în opt oraşe din ţară, cea de-a 18-a ediţie fiind consacrată promovării şi difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiţii a filmelor lor de debut. În urma succesului de anul trecut, tinerii regizori francezi vor participa cu opt producţii la concursul la care publicul va decide cine va câştiga premiul oferit de către TV5Monde petru susţinerea distribuţiei unui film francez în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.