Controale la școlile din Timiș cu rezultate proaste la examenele naționale sau...

Controale la școlile din Timiș cu rezultate proaste la examenele naționale sau în care copiii chiulesc foarte mult

1
DISTRIBUIȚI

matematica_tabla_70425800_98641500_02868600

Inspectorii școlari din județul Timiș sunt cu ochii pe mai multe unități de învățământ, care vor fi controlate în perioada următoare.


Aurelian Sima, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a declarat, astăzi, că vor fi realizate, pe parcursul a patru săptămâni, patru inspecții generale în cel mult 12 școli din județ.

Prima inspecție va avea loc între 27 și 31 octombrie, perioadă în care vor fi controlate Școala Gimnazială Coșteiu, Școala Gimnazială Sacoșu Turcesc și Liceul Tehnologic „Petru Botiș” din Timișoara. „Vor fi inspectate unitățile de învățământ care au obținut rezultate foarte slabe la examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureat, școli care s-au confruntat cu nerealizarea planului de școlarizare, în care fenomenul absenteismului este major sau școli care nu au mai fost inspectate de mult”, a precizat Aurelian Sima.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, aceste inspecții au rol nu doar de control, ci și de îndrumare. „Nu trebuie să fim văzuți de școli ca un bau-bau. La final va fi întocmit un plan de măsuri pe care școala va trebui să-l realizeze”, a mai explicat inspectorul școlar adjunct.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.