De la copii pentru copii. Ce faptă bună fac elevii și studenții...

De la copii pentru copii. Ce faptă bună fac elevii și studenții din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Copiii din satele și orfelinatele din județul Timiș vor avea biblioteci datorită unei campanii numite „Dai o carte, primești o carte”. Acțiunea face parte din cadrul festivalului internațional pentru copii, „JOC”, organizat de Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul Primăriei Timișoara.

Campania „Dai o carte, primești o carte” a fost demarată la începutul săptămânii, la Universitatea de Vest din Timișoara, unde au participat aproximativ 200 de elevi. Aceștia nu au făcut decât să ducă la școală una sau mai multe cărți, în vederea constituirii unui fond de carte care, după ce va fi repertoriat cu ajutorul studenților de la Biblioteconomie, va fi împărțit în loturi ce vor fi trimise către satele şi orfelinatele timişene. Cu ajutorul donațiilor, în respectivele locații se vor constitui biblioteci.

„Festivalul internațional «JOC» este la prima ediție. În cadrul festivalului vor avea loc mai multe activități. Una dintre acțiuni a fost destinată realizării unui fond de carte pentru copiii din satele și orfelinatele din județul Timiș. Am lansat o campanie prin care elevii mai multor școli din Timișoara duc la școală câte cărți doresc.


Noi mergem la școli, recoltăm cărțile, le ducem la Universitatea de Vest, unde studenții de la Biblioteconomie le repertoriază, după care noi le reluăm și constituim fonduri de carte care ajung la orfelinate, precum la cel din Recaș sau în diferite sate”, ne-a explicat Camelia Mingasson, președintele Asociației Culturale Kratima.

carti1-1024x819

Copiii care donează cărți vor fi răsplătiți cu o altă carte numită „Comorile celor patru oraşe. Timişoara povestită copiilor”, scrisă de Florina Jinga, editată de Asociaţia Culturală Kratima şi retipărită cu sprijinul unei firme din Timișoara. „Este o carte frumoasă pentru copii și noi avem o țintă dublă. De a face în așa fel încât copiii din zonele rurale să citească, și de a le oferi în schimb această carte copiilor care nu sunt nevoiași, cu ajutorul căreia vor putea să cunoască istoria orașului în care locuiesc”, a mai spus Camelia Mingasson. Până acum, cei mici au donat peste 2000 de cărți, iar în următoarele două săptămâni acestea vor fi adunate de la școlile din Timișoara, după care se trece la sortarea lor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.