Domnule Robu, doi ani m-aţi jignit. Şi am tăcut. Aici vă răspund

Domnule Robu, doi ani m-aţi jignit. Şi am tăcut. Aici vă răspund

47
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Domnule Nicolae Robu, am încercat să vă spun aceste lucruri luni, la Primăria Timişoara, în timp ce îmi aruncaţi o hârtie cu un citat din lege. Vă refereaţi la un articol pe care nu eu îl scrisesem. Şi aţi considerat oportun să mă jigniţi. Din nou. De doi ani vă intră în fişa postului. Iar luni a fost ultima dată când eu am tăcut în faţa uraganului Robu care aruncă cuvinte grele.

Am avut prea mult bun –simţ. Găsesc normal ca un bărbat politic care are probleme cu PSD Timiş, adică Titu Bojin, Sorin Grindeanu şi Traian Stoia, să îşi ducă luptele prin confruntări directe cu aceşti politicieni. Dumnevoastră le daţi cu mine, o tânără jurnalistă de 28 de ani. Culmea e doar că le daţi de doi ani, deşi în repetate rânduri aţi dedus că aş fi grea de cap şi că nu merită să vă obosiţi cu mine că nu aveţi cu cine, ca să vă citez. Aşa vorbeşte primarul Timişoarei cu o jurnalistă. Regret doar că nu am pus şi o înregistrare audio pe site. Suntem în oraşul unde s-a murit pentru libertate!

În altă ordine de idei, am înţeles că nu sunteţi mulţumit de modul în care acţiunile dumneavoastră sunt reflectate de site-ul nostru.


De asta mă jigniţi. Presupun că nu aţi auzit de liberatate de exprimare. Acuzaţi PSD că e un partid-stat, când zi de zi arătati că vreţi să fiţi un om-stat în faţa căruia toţi subalternii să aibă capul plecat. Eu nu sunt subalternul dumnevoastră. Vă invit cu drag, în schimb, să faceţi uz de dreptul la replică. Aveţi un departament de comunicare şi puteţi să cereţi drept la replică ori de câte ori consideraţi că sunteţi nedreptăţit. Orice ar fi, NU aveţi dreptul să mă jigniţi. Presa neobedientă nu e sacul dumneavoastră de box.

Domnule primar, înţelegeţi că timişorenii nu v-au ales să jigniţi Pressalert, nici pe Loredana Codruţ, nici PSD! Nu v-au ales nici ca să îi numiţi reduşi mintal pe şoferii nemulţumiţi de trafic, nici ca să insultaţi oameni care au protestat în stradă ca aţi tăiat copaci. Nu v-au ales nici ca să vă puneţi numele pe fântânile lui Ciuhandu, nu v-au ales să nu avem operator pentru câinii vagabonzi şi nici ca să fim muşcaţi de ţânţari că nu avem contract de dezinsecție!!! Ba, culmea, nu v-au ales ca să îl denigrăm zi de zi pe Ponta!

Vă rog respectuos. Aici, că am ajuns ca capatul răbdării. Am înghiţit în sec de prea multe ori. Ajunge! Nu mai jigniţi presa. Nu mai trataţi cu sictir oameni care îşi fac meseria, că nu am venit să vă bat la ușă ca să vă vând gem de prune.

Şi vă mai spun un ultim lucru. Odată mi-aţi spus să mai merg la şcoală să învăţ jurnalism. Stimate domn primar, eu am absolvit cu aceeaşi medie ca şi consiliera dumneavoastră personală. Domnişoara Sanda Greblă. Iar între a fi trimisă la şcoală să mai înveţi nişte carte şi a fi felicitată în plen pentru acelaşi rezultat e diferenţă de un singur lucru: un carnet de partid. Vă mulţumesc!

47 COMENTARII

  1. Scrii de parca pe timisoreni ii doare-n…banana din palmier de Loredana Codruț…pressalert da prea multa imortanta unor mucoși care se cred mari jurnaliști care nu au terminat nici pasta unui pix sau filele unei agende…ia mai terminati cu aerele de mari deontologi in ale jurnalismului!!!

    • Poate că nu Robu trebuia să-ți spună să mai înveți jurnalism (că nu știe comunicare deloc-deloc), dar adevărul e că ești praf. Habar n-ai să scrii. Dacă vrei să-i dai o lecție lui Robu, întâi învață gazetărie și apoi pocnește-l cu o anchetă țapănă, dacă poți! Nu veni cu lamentații penibile despre o ceartă privată.

    • Fata draga trabuie sa inveti din patania cu Robu sa-ti faci meseria cu profesionalism si sa fii corecta. E dreptul ziarului vostru sa nu-i fie favorabil lui Robu, dar daca sunteti o publicatie seriasa trebuie sa relatati corect faptele de care scrieti…cand te pozitionezi ca un gica contra si o tii pe a ta cu orice pret chiar si cand nu ai argumente solide cam te risti…si tu asta ai facut te-ai riscat si ai incasat-o…nu e vina lui Robu pentru asta…eu cred ca nu e locul tau la acest ziar… cu siguranta esti o fire sensibila si din cauza asta cred ca locul tau e in echipa lui Robu.

  2. brava Fata !
    da-i la cap Grobianului, da-i la cap Taranului din Bocsig care a venit cu pluta la timisoara sa faca cica educatie timisorenilor. vai de mama lui ca oricum DNA-ul il are deja in ghiare…si cu siguranta nu va scapa…

    • TARCIATU VASILI ????????? Prietene,ce ar fi sa nu mai folosesti numele altcuiva cand postezi tampenii pe internet? nu de alta, dar poate te paste vreun proces, ceva. o zi buna!

  3. rusine rrobu! acesta nu este un comportament de profesor universitar, decat daca ai facul scoala ca si base, pe pile (pcr, asociatia sctudentilor pcr tu ai condus-o si se pare ca se potriveste profilului, cu gel estompator)! mitocanie este cuvantul potrivit pentru lipsa ta de educatie! de la tara! parvenit!

    • Dar înainte de a rosti fraza „nu ne tragem de sireturi”, dra Codruț exclama „sunteți penibil, penibil tot”.. Concluzia mea este ca a primit o replica frumoasa. Merita sa fie scoasă afara! Jurnalist fiind, nu trebuie sa vorbești frumos? Adică asa cum e Robu, nu am auzit sa arunce jigniri, in schimb am văzut cum se chinuia sa explice unor capete îndoctrinate ca nu e responsabil pentru anumite probleme de care Pressert scrie frenetic in ultima perioada. Campania agresiva nu mai are efectul scontat in Timisoara, mai bine tăceți din gura, asa cum v-a sfătuit si Ponta.

  4. Ne dati o veste buna: dl. primar este deranjat de criticile actiunilor sale gresite, de faptul ca oamenii vad, inteleg si mai ales isi exprima nemultumirile. In mod normal, urmarea ar trebui sa fie auto-corectarea, adica o imbunatatire a deciziilor si actiunilor, prin luarea mai mult in considerare a interesului real al oamenilor si nu doar voluntarismul propriilor concepte. Intr-o limba romana mai veche, sinonimul pentru voluntarism ar putea fi samavolnicie, si cam asta s-a putut constata prea des in prezentul mandat. Tragicomedia (sau mai corect „tradecomia”) este ca auto-corectarea fiind inexistenta in urma semnalarilor din presa, incep sa fie aplicate „corectii” din exterior, de catre institutii gen Curtea de Conturi, DNA etc. Probabil ca in urma acestor corectii, dar mai ales in urma afirmatiilor „curajoase” ale d-lui primar ca fiecare din subalternii sai trebuie sa raspunda personal pentru actiunile considerate ilegale, multi dintre acestia, in special cei care au o anumita experienta profesionala, vor incepe sa isi foloseasca discernamantul si vor da dovada de mai putina obedienta in aducerea la indeplinire cu orice pret si indiferent de costuri si urmari , a dorintelor edilului sef – devenite uneori obsesii – si transformate in sarcini de serviciu, deoarece, dupa cum se vede – si mai ales se „afirma” – raspunderea, care este de multe feluri, ramane a lor – mai ales cand apar belelele. In fond, a mai ramas doar un an jumate pana la se va termina si aceasta „robie”…

  5. D-ra Codrut sunteti foarte afectata de unele comentarii la adresa dumneavostra si a siteului pressalert.ro ale domnului Robu si dati lectii cum ar trebui sa se comporte, dar atacurile zilnice ale unor jurnalisti, cu rost sau fara rost, articole scrise cu rea credinta sau incompetenta unora dintre dumneavostra de ce trebuie sa o suporte cineva, fie el primar, consilier sau patron ? Cand vi se raspunde cu aceeasi moneda ( adica se vorbeste in limba vostra, ca alta nu stiti) sariti de fund in sus.

    Pe de alta parte „dati-i in cap” primarului Robu ca prea multe lucruri face pentru Timisoara. Sa-l bagam la puscarie. Omul acesta a facut lucruri pentru Timisoara ce n-au facut fostii primari in 20 de ani. Este incredibil cum nu putem aprecia lucrurile bune si sa-i tot cautam nod in papura si sa ne legam de tot felul de nimicuri.
    Pe de alta parte atunci cand te iei de o persoana publica importanta iesi si tu in evidenta, altfel ramai in anonimat.
    Daca nu scriati articolul asta atacand primarul, nici nu stiam ca exista jurnalista ofuscata Loredana Codrut. Daca eu, un cetatean oarecare, ma comportam la fel cu dumneavoastra, scriai un asemenea articol ?

  6. Slab. Nici eu nu-l sustin p Robu in toate actiunie pe care le face, greseste de multe ori. Insa calitatea jurnalistica a acestui articol/editorial este jenanta; in plus, este evident ca este dictata o directie anti Robu in articolele publicate (in general pro PSD – in articolul asta care se dorea a fi despre raspunsul la jignirile lui Robu la adresa jurnalistei, se pare ca pe aceasta o dor mai mult atacurile la Ponta si PSD)

  7. Cei ce nu intelegeti articolul,nu il intelegeti pt ca nu va este dedicat deci nu incercati sa faceti lumina prin comentarii sa faceti uz de cliseul analfabetilor”sinceeer?” sa va excitati in gol roadeti o samantza …voie buna !

  8. Sunteți patetici. Un ziar de scandal nesimțit si fara scrupule, iar acum va simțiți jignita. Ne simțim noi toți jigniți de puroiul ce-l vărsați voi sub paravanul de „libera exprimare”. L-ați si băgat pe Ponta in articol, pentru ce?

  9. Exagerezi, tu ai scris doar articole contra lui Robu, esti o obraznica de felul tau, seful tau e pesedist de felul lui.. :)) Combinatia perfecta.. Ai favorizat PSD-ul intotdeauna, l-ai bombardat pe Robu cu tot felul de calomnii, in loc sa zici multumesc frumos ca te respecta, asa cum nu meriti! L-ai laudat vreodata pentru felul in care arata Timisoara de cand e primar? Ai scris vreodata un lucru bun? Ati scris voi despre mitingul din Timisoara? Erati singurul site care nu a scris o iota despre miting.. Ca a fost huiduit Ponta si ca a s-a blocat orasul din cauza altor sustinatori. Esti nedreapta si te legi de chestii inerente. Esti jurnalist, tre’ sa ai stomac sa fii criticata, la fel cum ai stomac sa scrii la comanda!

  10. Bravo ..Da-i inainte Dragos cu „mucosii de jurnalisti” asa incet incet ajungi sa-i deranjezi pe aldea astia ca tov.’kiki’ care repede se baga-n seama si jignesc.N-am nimic cu Robu sunt toti o apa si-un pamant dar in Timisoara voi ce mai aveti c..ie.Asa ca,inainte „mucosilor”!

  11. ROBU asta nici acum nu e la puscarie ? la cate furaciuni a comis in doar 2 ani ,pana si hrana cainilor comunitari din adapost ia furat , banii de sterilizari si a ucis 100 decaini , bagand in buzunar 300.000 euro ,plus 500.000 euro alocati catre gradina zoologica .

    • Sa i manance fripti pe toti cainii aia ,sa i aiba dimineata ,la pranz si seara la masa.Nenorocita creatura,cum te rabda Dumnezeu sa omori suflete nevinovate?Rusine ,halal primar!

  12. Fatuca,tu te numesti jurnalista?Eu ma numesc PAPA.Ai tupeu,nu gluma.In afara de faptul ca toti stim ca santeti sponzorizati de fratiori,nu am vazut un articol in care sa spuneticeva bun despre primar.De cand este primar,Timisora se trnsforma in bine.Dece nu criticivechiul primar car nu a facut nimic bun?Ca ai28de ani,nu inseamna ca esti si jurnalist.Eventual o tupeista.Probabil ca si tu ai terminat o facultate particulara.Ca sa te numesti jurnalista,va curge inca multa apa pe BEGA(nu ma refer la grupul de firme)

  13. TARCIATU VASILI ????????? Prietene,ce ar fi sa nu mai folosesti numele altcuiva cand postezi tampenii pe internet? nu de alta, dar poate te paste vreun proces, ceva. o zi buna!

  14. In antene/latrine s-au bagat bani care la un moment dat au generat si momente de profesionalism. Voi sunteti niste diletanti care nici nu va meritati banii. Problema e ca eu nu vreau pressalert, dar oriunde ma invart ma impiedic de voi, nu am cum sa va feresc, asa ca macar va spun ca sunteti orice numai jurnalisti nu.
    Articolul asta e de un patetism imbecil, si vorbesc de el in sine nu de persoane
    PS. Mi se rupe pro robu, dar sunt si sper ca timisoara va ramane anti socialism, psd si alte d’astea

  15. ROBU ala pe care il aratati atata cu degetul pt hotiile lui e primarul VOSTRU ales de VOI. Sunteti cel mai varza oras din Romania, desi la posibilitatile pe care le aveti ar trebui sa fiti cel tare. Asa populatie – asa primar!

  16. Dar voi jurnalistii sa il jicniti din prima luna de mandat?
    Crezi ca daca ai invatat putina retorica poti prostii oamenii si sa te iei de oricine? Eu zic sa iti vezi de lungul nasului!

  17. ma mir ca un om ca robu poate jigni pe cineva. esti destul de slaba daca te lasi jignita de robu. lasa-l in pace sa ne fure linistit….(asa cum a aprobat alocarea a 60 milioane de euro pentru constructia unui nou inicinerator de deseuri, cand pretul nu ar fi trebuit sa depaseasca 5-10 mil). Daca robu te poate jigni…cred ca vanghelie sau mazare te-ar face praf.

    • as dori niste acte care sa ateste afirmările tale ca un închinător se face cu doar 5+6 milioane de euro

  18. Robu e un primar slab, dar articolul e scris in „dorul lelii” de un ziarist care ar face mai bine sa nu se laude ca a terminat jurnalistica pentru ca se face de ras. Amatorism de ambele parti.

  19. Imi pare rau, draga mea, insa acest text poate fi – cel mult – postat pe facebook, ca si frustrare sau suparare personala…calitatea sa jurnalistica este mult prea slaba pentru un portal de stiri, care se doreste a fi profi si serios…exprimarea cu „gemul de prune” denota inca multa puerilitate…acest gen de texte sunt doar atunci cu adevarat faine, cand ironia este subtila si inteligenta si cand randurile au o anumita substanta si macar o mica urma de talent jurnalistic.

  20. Imi pare rau, draga mea, insa acest text poate fi – cel mult – postat pe facebook, ca si frustrare sau suparare personala…calitatea sa jurnalistica este mult prea slaba pentru un portal de stiri, care se doreste a fi profi si serios…exprimarea cu „gemul de prune” denota inca multa puerilitate…astfel de texte sunt doar atunci cu adevarat faine, cand ironia este subtila si inteligenta si cand randurile au o anumita substanta si macar o mica urma de talent jurnalistic.

  21. N-am înțeles de ce e asa suparata ziarista. Cred ca mai mare supărarea e ca se cearta primarul cu PSD decât cu ea, ca ei toti sunt PSD-isti la pressalert.

  22. Bravo Dra Codrut,bine pusa problema ,dl Robu si a lut o in cap cu functia.A sapat orasul asta de multe luni ,nici nu stie cate blesteme are zilnic la activ.Sotul meu pierde 2,3 ore sa ajunga di cartierul Plopi ,pana in Balcescu la socrul meu care are 98 de ani si care necesita in grijire zilnica,va dati seama ce chin sa ocolesti jumatate de oras sa ajungi la destinatie.Dincolo de asta sunt de acord ca dl Robu e cam prost crescut ca sa ma exprim ingrijitcat de cat,si luat functia ca pe ceva privat si si permite multe aberatii si n hotarari si n comportament.Probabil se face simtita influenta lui Basesacu de cand s au unit partidele de opozitie.Va sustin randurile de mai sus,dar va dau un sfat :Dati un sictir cui va supara si va racoriti.Cu mitocanii e greu de trait azi.Cu stima….EP

  23. Mai, pai tu cu fata aia ai tupeu sa te adresezi domnului primar? Omul asta e ales de noi, cetateni ai orasului Timisoara. Tu ce realizari ai? Sa-l improsti cu noroi ca sa-i pupi in cur pe cei din PSD? Jurnalista de balta.

  24. Am inteles domnisoara ca dumneavoastra suferiti profund ca domnul Robu critica ciuma rosie reprezentata de Ponta si Bojin. Imi permit un sfat: puneti si dumneavoastra umarul la eliminarea indivizilor astia din viata politica.Esti tanara si ar fi pacat sa ti traiesti restul zilelor ca pe vremea lui Pacoste,Balan si altor primsecretari iubiti de Bojin.

  25. Pressalert ziar psd-ist care spera sa puna mana pe primaria Timisoara. Sunteti antena3 de Timisoara. Niciodata orasul Timisoara nu va fi rosu obisnuiti-va cu ideea. Daca nu iese Robu iese Orza si tot nu pupati Primaria si o sa il injurati si pe asta.

  26. Pressalert era la un moment dat un site de investigații. A ajuns un aparat de pupat in dos pesedeul. Acesta nu este un comentariu de sprijin al idiotului de Robu, sa fie clar, e doar o constatare a manjelii roșii a acestui site.

  27. Loredana,
    Continua sa fii un jurnalist serios si devotat! Nu as vrea sa stiu ca esti partizana! Nu pune suflet in tot ce scrii, mai intai pune ADEVAR. Pentru adevarul scris nimeni nu te poate acuza de partizanat! Acesta este rolul presei! „Aservirea” nu sta in caracterul tau. Nu dai bine…Uita-te si vezi cate comentarii negative sunt la adresa ta! Lasa copilul rebel din tine si scoate profesionistul! Eu asa te cunosc…Ma bucur sa vad ca nu te lasi jignita…prea mult timp. Poate trebuia sa reactionezi mai repede!

  28. zsimina: Mda … asa este, Timisoara nu va fi niciodata rosu ,pentru ca a fost o data si e de ajuns. Sper ca va referiti la sangele tinerilor din ’89.
    Daca insa nu va referiti la asta si daca doar asta ati inteles, pastrand termenii in care v-ati inscris, ma tem ca am un singur raspuns: nu, nu va fi rosu, e „decat” maro. Gen.

  29. Incepe campania si au fost reactivati postacii de partid si de psd si de pnl. Trei sferturi din comentariile de mai sus sunt scrise de aceste scursuri, cu valori morale asemanatoare prestatoarelor de la iesirile din oras. Daca cunoasteti vreun cacanar din asta, indiferent de la care partid, dati-i numele aici, de mult imi doresc sa scuip unul din asta intre ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.