Elevii de la liceul din Lugoj, pe gardul căruia conducerea a pus...

Elevii de la liceul din Lugoj, pe gardul căruia conducerea a pus sârmă ghimpată și vaselină pentru a-i împiedica să chiulească, la psiholog. Ce spune Inspectoratul Școlar Timiș despre această situație

0
DISTRIBUIȚI

sarma ghimpata liceu redesptetarea

Elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj vor merge la psiholog, după ce conducerea școlii a ales o metodă extremă pentru a-i împiedica să mai chiulească de la ore. Astfel, deasupra gardului unității de învățământ a fost pusă vaselină, cioburi și sârmă ghimpată.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat, astăzi, că nu este de acord ca profesorii să apeleze la astfel de metode pentru a-i ține pe elevi în școală, ci ar trebui găsite alte soluții.


„Este o situație pe care nu o agreăm și nu încurajăm astfel de practici. Încercăm să aflăm de ce s-a ajuns în această situație, să vedem care sunt problemele elevilor, de ce avem un număr atât de mare de absențe și ce este nevoie pentru a-i ajuta pe elevi. Nu suntem de acord că se repetă de foarte multe ori încercarea de a escalada un gard înalt de doi metri și jumătate, care pune în pericol viața elevului”, a precizat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a mai explicat faptul că, pentru a afla de ce elevii chiulesc atât de mult, aceștia vor trece și pe la psihologul școlii. „Este clar că acolo este o problemă și vom încerca să venim în sprijinul acestor copii. Vor fi implicate cadre didactice, dirigintele clasei, părinții, psihologul școlii pentru a identifica substratul problemei. Încercăm să identificăm soluții pentru a reduce numărul de absențe, dar într-un alt mod”, a declarat Aura Danielescu.

Pentru că au apelat la această metodă extremă, profesorii din liceul din Lugoj nu vor fi sancționați, ci doar au primit o mustrare scrisă din partea ISJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.