Elevii din Timiș, indignați că la un liceu din Lugoj se folosește...

Elevii din Timiș, indignați că la un liceu din Lugoj se folosește sârmă ghimpată, cioburi și vaselină pentru a-i împiedica pe copii să chiulească. Cu ce propuneri vin

0
DISTRIBUIȚI

sarma ghimpata liceu redesptetarea

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj a devenit faimos în întreaga țară, în ultimele zile, după ce au apărut nenumărate știri în care se vorbea despre metoda extremă la care conducerea școlii a apelat pentru a-i împiedica pe elevi să mai fugă de la ore. Astfel, deasupra gardurilor ce împrejmuiesc liceul lugojean a fost pusă sârmă ghimpată, dar și cioburi și vaselină.

Consiliul Județean al Elevilor Timiș (CJE Timiș) nu este de acord cu aceste metode „exagerate” de oprire a elevilor de a ieși din unitatea de învățământ.


Potrivit reprezentanților CJE Timiș, în urma discuțiilor pe care le-au avut cu elevii de la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj, aceștia „și-au manifestat anxietatea și reticența” față de aceste metode. „CJE Timiş împărtaşeşte sentimentul de neîncredere în metodele învechite de a opri ieşirea elevilor din şcoli şi, în schimb, susţine necesitatea găsirii unor metode mai puţin periculoase pentru a opri chiulul din liceu”, anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, CJE Timiș.

Reprezentanții elevilor din județul Timiș îi invită pe consilierii județeni ai elevilor la o întrunire pentru a găsi împreună metode „mai eficiente și mai puțin periculoase pentru remedierea problemelor existente în liceu precum nivelul ridicat al absenteismul şi pericolele la care se expun elevii în momentul părăsirii şcolii. CJE Timiş promovează un mediu plăcut şi antrenant în care să se desfaşoare actul educaţional în toate unităţile de învăţământ şi consideră că acestea ar trebui să facă tot ce pot astfel încât elevii să se întoarcă zilnic cu bucurie în unităţiile în care îşi desfăşoară studiile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.