EXCLUSIV Ce măsuri şi-a luat primarul Robu ca să scape de răspundere...

EXCLUSIV Ce măsuri şi-a luat primarul Robu ca să scape de răspundere în faţa anchetatorilor. Vezi „ştampila responsabilă” impusă de edil

4
DISTRIBUIȚI
stampila legitima
Modelul de ştampilă, impus de primarul Nicolae Robu angajaţilor din Primăria Timişoara

Primarul Nicolae Robu a luat, în ultimele zile, înainte de ultima descindere a DNA pentru a cere documentele legate de licitaţiile pentu firmele cu pedigree liberal, mai multe măsuri prin care crede că se poate proteja ca să nu aibă niciun fel de răspundere în faţa anchetatorilor. După anunţul făcut de Robu că angajaţii vor trebui să semneze suplimentar pentru toate documente, în primărie au fost distribuite ştampile cu  următorul text „toate documentele transmise spre plată sunt în strict acord cu legea şi cu realităţile faptice şi prin urmare, plăţile sunt 100% legitime”.


De asemenea, se completează cu numele, data şi semnătura celui care transmite documentul ştampilat.

Edilul Timişoarei şi-a delegat, prin două dispoziţii de primar, o mare parte din atribuţii city-managerului Sorin Drăgoi, care, după ce mai bine de un an şi jumătate a fost ţinut pe linie moartă, acum este pus pavază pentru liniştea lui Robu. Drăgoi a fost numit, prin dispoziţia 1106 din 16 octombrie 2014, preşedinte al” comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor şi de recepţie finală la expirarea perioadei de garanţie pentru toate lucrările de construcţii şi instalaţii aferente acestora ce constituie obiective de investiţii realizate de către municipiul Timişoara”. Cea mai importantă mişcare făcută de Nicolae Robu a fost făcută cinci zile mai târziu, în 21 octombrie, când printr-o altă dispoziţie – 1133 – când l-a delegat pe city-managerul Sorin Drăgoi să semneze toate documentele privind privind operaţiunile economice. Practic, Drăgoi este cel care va semna sau aproba de acum încolo în locul lui Nicolae Robu toate referatele de necesitate şi oportunitate, comenzile de achiziţii, facturile ce trebuie să fie plătite sau ordonanţarea la plată a cheltuielilor. „Administratorul public exercită dreptul de semnătură , în numele Primarului Municipiului Timişoara şi nu în nume propriu, asupra tuturor documentelor privind toate operaţiunile economice menţionate la art.1”, se arată în dispoziţia semnată de Nicolae Robu.

4 COMENTARII

  1. Dupa o oarecare uzare a stampilei se va sterge ultimul 0 astfel ca va ramane 10% legitim
    Pentru ce a fost nevoie de prostia asta? Fiecare functionar se prezuma ca efectueaza atributiile incredintate in mod legal.Daca nu lucreaza legal este pasibil d esanctiune administrativa sau penala cu raspundere patrimoniala.
    Credeti ca neindeplinirea acestei baliverne atrage raspunderea cuiva?
    Multa minte iti este necesara sub freza domnule!

    • trebuia sa precizezi colega; „freza c*r si canita cu vapsele de mueri”
      vai de noi co agiuns taranu din Bocsig sa ne conduca orasu’.

  2. La naiba! Darâmam trotuare sanatoase si punem dale , sa capatam șpaga. Asta-i pe B-dul Mihai Viteazu din Timisoara . Dalele puse anul trecut , se ridicara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.