Închiderea companiei Azur, subiect uitat. Ce noutăţi mai are primarul Nicolae Robu

Închiderea companiei Azur, subiect uitat. Ce noutăţi mai are primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

La începutul acestei luni, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa că doreşte închiderea companiei Azur pe motiv că aceasta poluează. Edilul susţinea că firma ar fi fost amendată şi de Garda de Mediu.

„Eu o spun cu toată fermitatea, voi iniţia demersurile pentru închiderea acestei firme, pentru că nu cred că trebuie să conteze cele 150 de locuri de muncă mai mult decât sănătatea a mii şi mii de timişoreni. Cei de la Garda de Mediu au dat amendă, însă trebuie făcute măsurători, trebuie să recurgem la expertiză internaţională, iar măsurătorile trebuie făcute atunci când miroase afară.


De când am făcut eu avertismentele şi până acum nu a mai mirosit. Trebuie ridicat avizul de mediu pe motivul depăşirii parametrilor la anumite substanţe permise de legislaţia în vigoare”, declara atunci Robu.

La nici două ore după, declaraţiile primarului au fost contrazise de şefa Gărzii de Mediu Timiş, Mariana Lorinczi, care a clarificat că firma Azur nu a fost amendată şi că, mai mult, compania a apelat deja la o firmă din străinătate care a făcut măsurători care au arătat că nu poluează.

Una peste alta, primarul Nicolae Robu a promis că municipalitatea timişoreană va aplica o nouă taxă, pentru companiile care poluează. De la ultimele declaraţii belicoaseale ale edilului, nimic nu s-a schimbat. Nici taxa nu a fost impusă, nici compania nu a fost închisă, nici măsurători noi nu au fost făcute. Cu toate acestea, edilul şef spune că este în continuare decis să ia măsuri împotriva poluatorilor. Momentan, nimic concret, dar din spusele lui Robu directorul companiei ar fi admis că un departament de producţie poluează, dar că va încerca să ia măsuri în acest sens.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.