Infirmiera spaniolă infectată cu Ebola nu mai are acest virus

Infirmiera spaniolă infectată cu Ebola nu mai are acest virus

0
DISTRIBUIȚI

Spain Ebola

Infirmiera spaniolă care a fost prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii nu mai are încărcătura virală, potrivit rezultatelor unui test efectuat duminică, a anunţat Guvernul spaniol. Teresa Romero, în vârstă de 44 de ani, internată pe 6 octombrie, la spitalul Carlos III din Madrid, a fost supusă duminică unui nou test.


Rezultatul acestuia „este negativ”, a declarat Comitetul interministerial însărcinat cu monitorizarea ameninţării pe care o prezintă acest virus în Spania.

Romero va fi supusă unui nou test „în următoarele ore”, a precizat Comitetul, adăugând că „starea de sănătate a pacientei (…) se ameliorează”.

Teresa Romero, infirmieră la spitalul Carlos III, a devenit la 6 octombrie prima persoană care a contractat virusul Ebola în afara Africii.

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie, după ce a tratat doi misionari de febră hemoragică Ebola care au fost repatriaţi respectiv la 8 august şi 22 septembrie şi au decedat câteva zile mai târziu.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.