Manualele școlare vechi pentru micuții de clasa I au ajuns, în sfârșit,...

Manualele școlare vechi pentru micuții de clasa I au ajuns, în sfârșit, în județul Timiș. Când vor sosi cele noi

1
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Abecedarul și manualul de Matematică pentru micuții de clasa I, după model vechi, au ajuns, după cinci săptămâni de la începerea școlii, în depozitul Inspectoratului Școlar Timiș, urmând ca, în aceste zile, să fie distribuite școlilor. În ceea ce privește manualele școlare noi pentru elevii de clasa I și a II-a, reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș nu știu când vor sosi.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a precizat, astăzi, că în acest moment școlile selectează tipurile de manuale școlare noi pentru prichindei.


„Din 146 de unități de învățământ cu personalitate juridică care au în structură clase cu învățământ primar, au selectat manuale, până în acest moment, 82 de unități. Noi, ISJ Timiș, urmărim și monitorizăm selectarea acestor tipuri de manuale, transparența în selectarea lor. Deocamdată, nu a fost făcută nicio presiune pe școli ca să opteze pentru manualul unei anumite edituri. Mâine se vor finaliza comenzile la nivelul școlilor, joi vor fi centralizate la nivelul ISJ Timiș, iar vineri se vor centraliza la nivel de țară”, a explicat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a ținut să precizeze că școlile nu mai sunt într-o situație disperată, chiar dacă manualele noi pentru micuții de clasa I și a II-a nu au venit, și asta pentru că manualele vechi au fost retipărite, iar în aceste zile vor ajunge în toate școlile. Mai mult, dascălii pot vedea deja noile manuale, dar în format electronic, și să listeze lecții.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.