Medic cardiolog: Dacă la 65 de ani te muți din Timișoara la...

Medic cardiolog: Dacă la 65 de ani te muți din Timișoara la Zürich, vei trăi cu opt ani mai mult. Care este explicația

0
DISTRIBUIȚI

o-DR-OZ-HEALTHY-HEART-facebook

Prevenția în sănătate este foarte importantă, au atras atenția, vineri, mai mulți medici care au vorbit, în timpul unei conferințe de presă, despre campania națională „Parcurile Inimilor Fericite”, în cadrul căreia timișorenii își pot testa sănătatea inimii gratuit, în Parcul Rozelor.

Prezent la conferință, Dan Gaiță, medic cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a ținut să precizeze faptul că 80% din problemele cardiovasculare pot fi prevenite. „Nu prevenția rezolvă problemele, ci punerea ei în practică zilnic, și aici sunt trei lucruri fundamentale care țin de persoană, de medic și de sistem în ansamblul lui.


S-a demonstrat că aproape 80% din problemele cardiovasculare pot fi prevenite, dar această problemă nu e doar în mâna doctorilor. Ei sunt responsabili de cel mult o treime din rezolvarea acestei probleme, o treime ține de PIB-ul unei țări, pentru că cu cât o țară este mai bogată, cu atât investește mai mult în cetățenii ei și o treime ține de mediu, care înseamnă nu doar poluare sau urbanizare, ci înseamnă o sănătate a mediului ce ține de sănătate culturală, artistică, socială, economică”, a explicat medicul cardiolog.

Dan Gaiță a mai precizat că sunt studii care arată că „dacă la 65 de ani te muți din Timișoara sau din orice alt oraș din România la Zürich sau altundeva în Elveția, vei trăi în medie cu opt ani mai mult. De ce? Pentru că mediul te împinge către o atitudine sănătoasă”.

În final, medicul timișorean a afirmat că este bine ca toate lucrurile se aibă continuitate, începând de la alimentația sănătoasă și până la controlul medical periodic. „E important să ne facilităm alegerea căii sănătoase pentru că tot vorbim de mâncare sănătoasă, dar în continuare legumele și fructele sunt mai scumpe decât grăsimea, care satură mai bine. Vorbim despre mișcare și până nu demult mersul pe bicicletă în Timișoara era sport extrem, știm că fumatul face rău, dar în continuare spațiile de nefumători nu sunt respectate”, a conchis Dan Gaiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.