Mesaj pe tema Liceului de Arte Plastice în cadrul concertului Luna Amară....

Mesaj pe tema Liceului de Arte Plastice în cadrul concertului Luna Amară. Vezi ce i-au transmis muzicienii primarului Nicolae Robu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

lunaamara1

Muzicienii care alcătuiesc formaţia Luna Amară au revenit cu un concert în Timişoara, evenimentul desfăşurat sâmbătă seara la clubul Daos fiind inclus în turneul de promovare a noului extras video din concertul „Live la Conti”.

Piesa „Oraş”, ce dă numele şi conceptul turneului „Oraş pierdut în fum”, a apărut prima oară pe albumul de debut Luna Amară, „Asfalt”, de la lansarea căruia se împlinesc 10 ani. Una dintre piesele-stindard ale trupei în cariera de aproape 15 ani, „Oraş” este un imn de revoltă împotriva cuştilor de beton care ne acaparează vieţile şi beneficiază acum de un clip live. Concertul „Live la Conti”, din care a fost extrasă varianta live a piesei „Oraş”, a fost filmat de către Luna Amară toamna trecută, în clădirea fostului Hotel Continental din Cluj-Napoca.


O parte din piese au fost lansate sub forma CD-ului audio „Live la Conti”, iar concertul integral urmează să fie disponibil pe DVD în cursul anului viitor. Fanii trupei au luat cu asalt clubul timişorean, iar printre piesele care s-au bucurat de un real succes s-au numărat şi „Dizident”, al cărei refren a fost cântat la unison de cei prezenţi: „Negustorii de destine/Au să vină după tine/Nu te vinde pe un cent/Dizident, fii dizident“. Clujenii au avut parte de un public cald şi au mulţumit în repetate rânduri de primirea de care s-au bucurat.

Din păcate, în ţara noastră există foarte puţine formaţii care se implică în viaţa socială. Una din excepţiile notabile sunt cei de la Luna Amară, care şi de această dată au adus în discuţie tema Liceului de Arte Plastice din oraşul nostru. Înainte de finalul concertului, Mihnea Blidariu, solistul trupei, a apărut pe scenă cu un tricou cu inscipţia „Liceu în stradă?” şi a avut un mesaj adresat tuturor timişorenilor. „Profesorii şi elevii au fost daţi afară, pentru ca acea clădire, care e de patrimoniu dealtfel să poată fi demolată de primarul Robu, pentru a face hotel de lux. Aşa că dacă sunteţi din Timişoara, poate faceţi ceva pe tema asta. De fapt puteţi fi de oriunde. Noi suntem din Cluj şi am ales să facem cunoscut acest mesaj în seara asta. Vrem să spunem primarului Robu că avem nevoie de educaţie, avem nevoie de cultură şi de tineri cu mintea trează“, a spus Mihnea Blidariu, pe scenă.

1 COMENTARIU

  1. Cata cultura, ce trupa!…. din tot concertul chiar si jurnalistul si-a dat seama … singurul punct interesant a fost cand a pronuntat numele primarului nostru Nicolae Robu, bravo!! poate la finalul turneului va iese si piesa „Primarii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.