Mesaj pentru cârcotaşi

Mesaj pentru cârcotaşi

2
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Dacă e să arunci o privire prin oferta concertelor care se desfăşoară în oraşul nostru, ai impresia că de o vreme încoace timişorenii au devenit mari consumatori de muzică. Şi asta pentru că zi de zi se întâmplă o grămadă de cântări. Nu doar în weekend, când „concurenţa“ a acerbă, ci chiar şi-n zilele de luni până joi.

Desigur, o bună parte a acestor evenimente sunt axate pe seturile DJ-ilor invitaţi în cluburi. Există cântări de toate pentru toţi: fie cele în care în spatele unui pian cineva îşi exersează talentul prin evergreen-uri nemuritoare, fie cele în care indivizi mai mult sau mai puţini talentaţi pun mâna pe o chitară şi zdrăngăne la nesfârşit Sweet Home Alabama-uri şi alte piese din repertoriul „să le ştie şi bunica şi nepotul“. Şi asta nu e tot: alături de cover-uri cu standarde de jazz sau te-miri-ce-tâmpenii servite pe post de delicii sonore, a devenit o adevărată modă să se desfăşoare şi concursuri de descoperire a tinerelor talente care îşi găsesc fericirea lăuntrică învârtind butoanele unor console digitale, iar numărul celor care-şi adaugă particula „DJ“ în faţa unui pseudonim inodor creşte într-un mod demenţial.

Aparent, această emulaţie muzicală are la bază „cererea pieţei“.


Carevasăzică, dintr-o dată, timişorenii au căpătat gustul pentru cultură, pentru frumos, pentru artă, pentru sound, de care o fi el. Desigur, această aglomeraţie de evenimente este un lucru cât se poate de pozitiv. Faptul că s-au dezvoltat nenumărate nişe şi în Timişoara poţi vedea o sumedenie de artişti din toate genurile posibile este cât se poate de binevenit. În mare, şi publicul începe să devină tot mai rafinat. Selectează. Triază. Desigur, nu există pădure fără uscături, iar indivizii care aplaudă frumos la un concert din care nu înţeleg nici o iotă, doar pentru că au auzit ei că e un eveniment trendy nu vor dispărea never ever. Dar, după o perioadă de vraişte generală, lumea care circulă în săli de concerte şi cluburi începe să fie tot mai „spălată“. Iar pentru cârcotaşii care găsesc nod în papură la orice eveniment major în Timişoara am un mesaj de bine. Cel enunţat şi de Bob Marley în superba Three Little Birds: „Don’t worry ‘bout a thing, ‘Cause every little thing gonna be alright.” Chiar aşa.

2 COMENTARII

  1. public rafinat, unde? de selectat si triat, aia da, dar criteriul publicului e simplu – ma duc unde merge lume multa!
    pe fondul culturii noastre asa cum e ea si a saraciei, ce ne-a adus bun efervescenta concurentionala in Romania – supermarketurile? ProTV, Antena 1? samd
    procesul de triere se intampla si a e in plina desfasurare, dar vor supravietui numai cele mai comerciale oferte, sa fim seriosi cu rafinamentul ala…

  2. Felicitări pentru editorial! Gustul publicului se educă prin participarea la evenimente muzicale de calitate. „Chiar așa”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.