Ne-am cam săturat de promisiuni

Ne-am cam săturat de promisiuni

1
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Atunci când vine vorba de autorităţi şi capitolul „organizare de evenimente muzicale“, lucrurile stau destul de ciudat. A existat o perioadă de timp în care unii oameni câştigau sume fabuloase în urma aducerii în Timişoara a unor artişti pe bani publici.

Aşa numiţii „impresari“, care în loc să aducă artiştii „direct“ preferau să bage la înaintare diverşi intermediari, astfel încât suma finală cu care trebuia plătit artistul era aproape de trei ori mai mare decât onorariul oficial al acestuia. Nimeni nu s-a supărat, căci fiecare şi-a primit partea. De o vreme încoace, lucrurile par a se fi schimbat. Cel puţin din acest punct de vedere. Dar dacă vine vorba de strategie pe termen lung, aoleu! S-a tot discutat despre o strategie culturală prin care s-au stabilit direcţiile de dezvoltare pentru sectorul cultural pe următorii zece ani. Da, aţi citit bine, e vorba de două cincinale. Minţi luminate din cadrul Primăriei Timişoara au promis sprijin iniţiativelor locale implicate în viaţa muzicală. După o primă colaborare cu cei de la Made in TM, nişte păsărele mi-au şoptit că oficialităţile au promis sprijin şi pentru alte acţiuni care să pună în evidenţă trupele din Timişoara în întreaga ţară.


Idei fabuloase. Dacă măcar jumătate din ele se vor adeveri, e mai mult decât bine. Tot zilele trecute, reprezentanţi ai celebrului festival Exit din Novi Sad au avut o întâlnire de taină cu oficialităţile oraşului nostru. Şi cu nişte oameni implicaţi în viaţa muzicală a Timişoarei. Oamenii au tatonat terenul, cum s-ar zice, iar ideea de a organiza ceva frumos în oraşul nostru sub atenta îndrumare a organizatorilor din ţara vecină a făcut furori în mass-media.

Aşadar, spre deosebire de anii trecuţi, oficialităţile par a fi tot mai deschise la iniţiative menite să sprijine tinerii şi muzica. Unica problemă e faptul că, vrem – nu vrem, oamenii ăştia pe care tot îi numim oficialităţi sunt politicieni. Gurile rele spun că toată această „strategie“ de a organiza chestii mişto în Timişoara e doar de ochii lumii. Mai exact, politicienii nu dau doi bani pe chestiile astea. Desigur, cârcotaşii mai spun şi că atâta timp cât oficialităţile nu îşi primesc „plicul“, nu mişcă nimic pentru o acţiune. Mai există şi oameni care speră să nu fie chiar aşa. Care cred din inimă că este nevoie de săli de concerte, de săli de repetiţii pentru tinerele trupe, de evenimente majore care să aducă turişti în oraşul nostru. Până una alta, avem o deschidere din partea autorităţilor. Rămâne să vedem dacă din această listă se realizează ceva sau nu. Căci ne-am cam săturat de promisiuni. De orice fel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.