Noi distincții pentru Stefan W. Hell, laureatul cu Nobel născut în România

Noi distincții pentru Stefan W. Hell, laureatul cu Nobel născut în România

0
DISTRIBUIȚI

hell

Stefan W. Hell, românul care a primit anul acesta Premiul Nobel pentru Chimie, va deveni cetățean de onoare și la el acasă, în Sântana. În plus o școală va fi redenumită, după numele său.

Hell este director al Institutului pentru Chimie şi Biofizică Max Planck din Göttingen şi director al Centrului german pentru cercetări contra cancerului din Heidelberg.


Este cetăţean german şi a absolvit cursurile Universităţii Heidelberg (Germania) în 1990. Născut în 1962 în România, la Arad, Stefan W.Hell a plecat în Germania în 1978, la 16 ani, din dorința familiei, care s-a stabilit la Ludwigshafen. ”Peste puțin timp, avem programată o ședință de Consiliu Local și acolo vom aborda acest subiect”, a spus primarul Daniel Tomuța. ședința de Consiliu Local este programată săptămâna viitoare.

În plus, conducerea școlii generale din Sântana, unde mama lui Hell a fost învățătoare până la plecarea în Germania, și unde cercetătorul a învățat în clasele primare și gimnaziu, va primi numele său. Ideea a fost exprimată deja de conducerea școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.