O metodă INCREDIBILĂ prin care persoanele care au probleme cu greutatea pot...

O metodă INCREDIBILĂ prin care persoanele care au probleme cu greutatea pot slăbi fără niciun fel de efort, descoperită de o tânără din Timișoara. La ce concurs a impresionat cu invenția sa VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

set to mimic

O tânără din Timișoara a realizat un sistem de-a dreptul inteligent pentru persoanele care au probleme cu greutatea, dar nu pot ține o dietă. Sorina Răsteanu, masterandă la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a creat farfuria care poate satisface poftele alimentare.

„Set To Mimic”, proiectul lansat de Sorina, cu care a ajuns în finala unui prestigios concurs internațional, pune la dispoziția consumatorului un set format dintr-o o farfurie și un pahar care, cu ajutorul unui microcip aplicat pe piele la nivelul capului, modifică gustul și mirosul mâncării. Astfel, o persoană poate să mănânce un măr, de exemplu, dar de fapt simte gustul unei fripturi.

Ideea Sorinei ar putea schimba viețile a milioane de oameni, proiectul fiind adresat, în special, persoanelor care nu pot să țină o dietă, celor supraponderale, persoanelor cu diabet sau cu alergii alimentare, dar și celor care pur și simplu nu au timp să gătească mâncărurile preferate.

10320962_631656210245179_3733699167033307620_o

„Toți aceștia își doresc să se bucure de gustul și mirosul anumitor mâncăruri și băuturi nesănătoase. Obiectivul proiectului este de a oferi creierului această experiență, în timp ce corpul este sănătos. Una din cele mai mari probleme ce cauzează obezitatea și diabetul este dependența de fast-food, un lucru ce poate fi schimbat prin implementarea lui Set To Mimic”, explica Sorina Răsteanu (foto) pentru cariereonline.ro.

România, în finala concursului Electrolux Design Lab

Cu proiectul tinerei din Timișoara, România a ajuns în finala concursului internațional Electrolux Design Lab.


Sorina a concurat cu peste 1.700 de studenți care au propus soluții pentru căminul viitorului, „Set To Mimic” a fost unul dintre cele mai votate proiecte în primele două etape ale concursului.

Alături de proiectul Sorinei, alți cinci studenți de la facultăți de design din diverse țări au impresionat juriul cu ideile lor inovatoare și au ajuns în finală. Este vorba despre un cuier care curăță prosoape, un purificator de aer care seamănă cu o floare de nufăr, un purificator de aer în formă de pâlnie care poate zbura, cumpărături virtuale inspirate din natură și un aparat electrocasnic care transformă sticlele de plastic în hârtie.

Studentul care va ocupa primul loc va primi 5.000 de euro și un internship plătit, de șase luni, la centrul internațional de design Electrolux, premiul al doilea este de 3.000 de euro și premiul al treilea de 2.000 de euro. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul evenimentului final din Paris, care va avea loc peste mai puțin de o lună.

3 COMENTARII

  1. singurul lucru dovedit pina acum ; ceea ce „slabeste” este portmoneul credulilor.
    slabirea si mentinerea greutatii este un lucru foarte simplu. daca corpul are nevoie de 1000 calorii pe zi, si tu bagi in el 1001 – e clar – te ingrasi. daca bagi in el 999 – clar – slabesti. e o simpla chestie de aritmetica de clasa generala. uitati toate „timpeniile” ce vi le ofera asa zisii „specialisti”
    o doamna – care se ocupa cu alimentatia- a spus : slanina de pe burta nu o aduce nici apa si nici vintul !
    dar……. trebuie mare vointa si muuuulta disciplina ! Amin !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.