O nouă stea a fost dezvelită pe Aleea Muzicienilor din fața Filarmonicii...

O nouă stea a fost dezvelită pe Aleea Muzicienilor din fața Filarmonicii Banatul. Cui este dedicată și ce s-ar putea întâmpla cu această alee din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1571718000">

profilarmonia04_resize

Unul dintre cei mai cunoscuți violoniști ai secolului al XIX-lea are, din această seară, o stea pe Aleea Muzicienilor din fața Filarmonicii Banatul. Joseph Joachim, violonist, dirijor și compozitor, a concertat în capitala Banatului în anul 1.879, iar steaua de marmură dedicată lui este a șasea montată pe trotuarul din fața Filarmonicii, alăturându-se celor dedicate lui Enescu, Bartok, Liszt, Strauss Jr si Brahms.

Înainte ca steaua să fie dezvelită, cei prezenți la eveniment au avut parte de recitalul unui cvartet de coarde. Aleea Muzicienilor este cel mai vechi proiect al Asociației Pro Philharmonia, care a fost inițiat în anul 2008. Fiecare președinte al asociației sponsorizează montarea a două plăci dedicate personalităților muzicale care au concertat în capitala Banatului.

Montarea stelei violonistului Joseph Joachim a fost sponsorizată de actualul președinte al asociației, George Cocian, directorul Elba.”Această alee va deveni un punct turistic important, pentru că așa cum sunt în alte mari orașe Aleile Artiștilor, așa avem și noi Aleea Muzicienilor, Timișoara fiind un oraș cu mulți iubitori de muzică bună”, a spus, în această seară, George Cocian.

De anul viitor, Asociația Pro Philharmonia va avea un nou președinte, și anume europarlamentarul Maria Grapini, care a dezvăluit că următoarea personalitate care va avea o stea pe Aleea Muzicienilor din fața Filarmonicii Banatul va fi Sabin Drăgoi.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.