Oportunitate pentru oamenii de afaceri timișoreni. Cum pot profita de Parteneriatul Transatlantic...

Oportunitate pentru oamenii de afaceri timișoreni. Cum pot profita de Parteneriatul Transatlantic SUA-UE

0
DISTRIBUIȚI

oameni de afaceri

Sala CEDO. a sediului CCIAT din Piaţa Victoriei găzduieşte mâine, între orele 11.00 şi 13.30, un seminar cu tema „Parteneriatul Transatlantic SUA-UE (TTIP), o nouă oportunitate pentru oamenii de afaceri români”. TTIP este un acord de liber schimb în curs de negociere între SUA şi Uniunea Europeană al cărui scop este acela de a îndepărta barierele comerciale în cele mai multe sectoare economice, pentru facilitarea schimburilor comerciale între SUA şi ţările Uniunii Europene.

Seminarul va fi susţinut de Elena Bryan, consilier superior al Misunii SUA pentru UE, o foarte bună cunoscătoare a mecanismelor de piaţă şi instituţionale, cu o vastă experienţă în probleme de comerţ exterior şi dezvoltare.


A făcut parte din echipa de negociere a mai multor acorduri de liber schimb, inclusiv parteneriatul transatlantic, şi timp de mai mulţi ani a lucrat la acordurile GATT şi WTO.

Acest parteneriat doreşte să creeze oportunităţi în special pentru IMM-uri, ţinând cont de faptul că barierele comerciale au tendinţa de a împovăra în mod disproporţionat firmele mai mici care au mai puţine resurse decât cele mari, pentru a le depăşi. În urma semnării TIPP, întreprinderile mici şi mijlocii vor beneficia de o serie de avantaje precum scutiri de taxe vamale, eliminarea unor bariere netarifare şi îmbunătăţirea accesului pa piaţa achiziţiilor publice, oportune în condiţiile în care România este o piaţă nouă şi în curs de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.