Plen cu scandal la Consiliul Local Timișoara: sătui să voteze proiecte suplimentare,...

Plen cu scandal la Consiliul Local Timișoara: sătui să voteze proiecte suplimentare, pesediştii boicotează ședința

0
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL02_resize

Plenul Consiliului Local Timişoara a debutat cu un scandal. După ce şeful de şedinţă, consilierul PDL Sandu Ştefan, a anunţat că nu mai puţin de 13 puncte au fost adăugate la ordinea de zi suplimentar, consilierul PSD Alfred Simonis a anunţat că grupul PSD nu va vota nimic din ce este suplimentar pe ordinea de zi.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „de ce apare rectificarea de buget: luni am semnat un nou proiect european de finanţare pentru un obiectiv important al oraşului nostru pentru reabilitarea şi extinderea infrastructurii şcolare a liceului C. D. Loga. Dacă este un lucru rău că am reuşit să facem performanţa asta şi să aducem bani europeni la Timişoara şi lăsăm banii proprii pe care i-am fi folosit pentru reabilitarea celor două licee, grupul PSD poate să nu voteze”. Apoi, primarul a spus şi că PSD a votat suplimentar introducerea lui Dan Idolu pe lista de consilieri.

Pesedistul Idolu a spus că „este un punct când am fost numit pe ordinea de zi suplimentară. Acum sunt 13 puncte pe ordinea de zi suplimentară.


V-aş ruga să vorbim la obiect şi să nu inducem membrii consiliului în eroare. De cele 13 puncte suplimenatre am aflat astăzi”.

Deranjat de atacurile pesediştilor, Robu a spus că „domnule Cojan (n.r -şeful Poliţiei Locale Timişoara), este cazul să începeţi o nouă campanie împotriva celor care se ocupă cu etnobotanice”. Consilerul Radu Ţoancă a spus că PSD nu votează niciun proiect suplimentar, dar că aleşii locali sunt dispuşi să voteze marţi toate proiectele după ce le consultă.

Consilerul independent Adrian Orza a achiesat la opinia colegolor săi de la PSD şi a atenţionat că astfel de situaţii nu vor fi acceptate la nesfârşit.

Pe lista de proiecte suplimentare se număra şi schimbarea pepededistului Vasile Caprea, decedat în urmă cu un an, din comisiile din care face parte, reabilitarea cu cu fonduri europene a două blocuri sau situaţia parcurilor din Timişoara.

UPDATE Pe ordinea de zi au ajuns să fie supuse la vot șase proiecte suplimentare: rectificarea de buget, proiectele legate de reabilitarea blocurilor şi reglementarea gestionării spaţiilor verzi. Aleşii PSD nu au votat proiectele suplimentare.

„Noi aici nu suntem numai să luăm 700 de lei pe lună şi să ne dea domnul primar picioare în fund”, a atenţionat independentul Bogdan Herzog care a dorit să ştie dacă banii europeni se pierd dacă proiectele se votează marţi. Pesedista Romanița Jumanca i-a cerut primarului să nu mai acuze PSD de blocarea proiectelor, spunând exasperată: „eu nu pot să votez ceva ce nu am citit!”.

UPDATE 2 După ce plenul a luat o pauză, consilierii pesediști nu s-au mai întors în sală, ședința fiind, astfel, practic încheiată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.