Pregătirile pentru alegeri, în linie dreaptă în Timiş. Unde pot vota studenţii,...

Pregătirile pentru alegeri, în linie dreaptă în Timiş. Unde pot vota studenţii, pentru a evita cozile interminabile

0
DISTRIBUIȚI

vot genericO nouă videoconferinţă legată de organizarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale a fost susţinută de vicepremierul Gabriel Oprea. Acesta a spus că „profesionalismul trebuie să rămână cel mai important reper. La nivelul întregii ţări au fost tipărite 20.745.000 de buletine de vot. A avut loc confecţionarea a 240.000 de ştampile şi 18 milioane de timbre autocalante. Biroul central a aprobat macheta buletinului de vot, a început tipărirea. Administraţia a distribuit către regia autonomă Monitorul Oficial, cantităţile de hârtie solicitate, prefecturile au primit graficele de repartizare a materialelor folosite în campanie. Operaţiunile se efectuează în mod organizat pentru fiecare prefectură în parte.


Zece judeţe au preluat deja buletinele de vot”.

Oprea a mai spus că „la precedentul scrutin pentru preşedinte au avut loc 429 incidente, iar acum doar 99. Evenimentele electorale au fost de patru ori mai puţine faţă de ultima campanie, iar cele mai multe au fost sesizări din oficiu ale poliţiei”.

Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a anunţat că „la nivelul judeţului Timiş au sosit 678.449 buletine de vot, 2.980 ştampile şi au fost amenajate 590 de secţii de vot în 448 locaţii”. O noutate este legată de faptul că nu mai există un eşantion după care se face raportarea prezenţei la vot. Dogariu a spus că se va şti în timp real la secţii câte persoane au fost la vot. Prezenţa se va raporta la ore stabilite şi va fi afişată pe site-ul BEC. Azi, la sediul Tribunalului Timiş au fost desemnaţi prin tragere la vot preşedinţii secţiilor de vot. Prefectul judeţului Timiş a mai precizat că pentru a preveni aglomeraţia de la secţia Liceului Ion Vidu, unde studenţii stau la cozi interminabile, este util ca aceştia să ştie că pot vota la orice secţie de vot din oraş, după ce dau o declaraţie pe proprie răspundere că nu au mai votat şi în altă parte. Secţiile situate în apropierea complexul vor fi amenjate pe J.H. Pestalozzi şi la Casa Tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.