Primarul Nicolae Robu, visuri mari cu bani europeni. Pentru ce proiecte mari...

Primarul Nicolae Robu, visuri mari cu bani europeni. Pentru ce proiecte mari e înarmat cu PT-uri și SF-uri

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu își freacă din nou mâinile de bucurie la gândul noului ciclu de finanțare pe fonduri europene. Sătul să atace PSD Timiș pe tema centurii și a spitalului de copii, primarul a prezentat astăzi detalii despre mari proiecte pe care Timișoara le așteaptă.

„Noi suntem deja pregătiți cu SF-uri ș PT-uri (studii de fezabilitate și proiecte tehnice) fie deja finalizate, fie deja în lucru, pentru o mulțime de obiective pentru care vom încerca să atragem fonduri europene, dar pentru o mulțime de obiective suntem dispuși să asigurăm finanțare ca ele să poată intra mai rapid în lucru”, a declarat Robu.

nicolae_robu_AP

Pe lista primarului se numără subpasajele Jiul, Popa Șapcă, Solventul, subpasajul rutier Piața Victoriei și reorganizarea circulației pe Piața Victoriei, care include și o parcare subterană cu 500 de locuri de la Modex spre Banca Națională în care se va intra pe sub spațiile verzi, modificări la Bulevardul Eroilor, strada Ștefan cel Mare, pasarelă la Parcul Copiilor, extinderea Bulevardului Sudului, punct de legătură strada Buziașului – Siemens, amenajare Inel 4, lărgirea la patru benzi a Căii Martirilor, lucrări extindere la zona Oituz și 53 de proiecte pentru reabilitare a blocurilor.

Edilul are vești și despre transportul în comun.


„Azi am avut o discuție cu directorul RATT, Ioan Goia. Am discutat despre stadiul reabilitării celor două tramvaie. M-a informat astăzi că lucrurile merg, mi-a transmis că îmi va trimite niște poze făcute. I-am cerut ca în fiecare zi de vineri să vedem progresul. Sunt toate premisele să iasă ceva bun. Preocuparea noastră pentru un tranport în comun este una specială și, pe lângă faptul că avem pregătite proiectele pentru cele 30 de tramvaie, suntem pregătiți ca pe fonduri europene să achiziționăm tramvaie noi, probabil vreo 50. Vom vedea, în funcție de specificații”.

Tot pe bani europeni se dorește modernizarea liniilor de tramvai de pe străzile Stan Vidrighin, Bulevardul Cetății, Calea Bogdăneștilor, Avram Imbroane, Gheorghe Adam, Ana Ipătescu, Victor Hugo, Dubeta.

Contrar declarațiilor de până acum, edilul susține că primul subpasaj la care vor începe lucrările ar putea fi Popa Șapcă. Asta pentu că deasupra pasajului Jiul „se fac manevre de tren, trenurile nu pot fi oprite, va fi nevoie să se oprească pe parcusul zilei lucrările pentru a se mişca trenurile. Este un argument care ar putea să mă determine să asum realizarea cu venituri proprii lucrările la subpasajul Popa Şapcă, deși e mai complicat, pentru că aici presupune lărgirea străzii la patru benzi şi la fel și a bulevardului Antenei”.

4 COMENTARII

  1. ar trebui sa viseze la inchiderea coltermului si la elaborarea unui proiect prin care sa ajute oamenii sa isi achizitioneze centrala de apartament. dar nu vrea sa il inchida, fiindca ii intra bani in buzunar cu gramada, atat lui, cat si mai marilor de la colterm, plus fondurile europene ce le obtin. sunt curioasa ce fac cu ele, ca mor de frig in casa cu caldura pornita si platesc de ma usuc.

  2. sau macar la eficientizarea sistemului de caldura al orasului. sa vrea lumea sa ramana, nu sa ramana fiindca nu are de ales. dar ei vor sa interzica debransarea, ceea ce este ilegal. nimeni nu poate sa dicteze ce sa faci la tine in casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.