Primarul Nicolae Robu cere închiderea companiei Azur, pentru că „nu mai putem...

Primarul Nicolae Robu cere închiderea companiei Azur, pentru că „nu mai putem continua să ne batem joc de acest oraş şi de locuitorii săi” UPDATE Reacția gărzii de mediu

4
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 1

Timişoara continuă să fie poluată de companiile care activează pe piaţa locală. După ce săptămânile trecute primarul Nicolae Robu a făcut mai multe apeluri la Garda de Mediu să măsoare plouarea produsă de companii precum Continental şi Azur, acum acesta a revenit cu un apel public, nemulţumit de faptul că aseară a depistat din nou mirosuri.

Acesta a povestit că a sunat urgent la şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, şi a cerut ca, împreună cu Garda de Mediu, să facă măsurători la faţa locului. Robu susţine că „eu o spun cu toată fermitatea, voi iniţia demersurile pentru închiderea acestei firme, pentru că nu cred că trebuie să conteze cele 150 de locuri de muncă mai mult decât sănătatea a mii şi mii de timişoreni. Cei de la Garda de Mediu au dat amendă, însă trebuie făcute măsurători, trebuie să recurgem la expertiză internaţională, iar măsurătorile trebuie făcute atunci când miroase afară. De când am făcut eu avertismentele şi până acum nu a mai mirosit. Trebuie ridicat avizul de mediu pe motivul depăşirii parametrilor la anumite substanţe permise de legislaţia în vigoare”.

Edilul spune că, cu măsurători serioase care pot rezista şi în instanţă, autorizaţia de mediu poate fi ridicată, ba mai mult, că primăria va solicita de la Garda de Mediu acest lucru pentru compania Azur.


Robu susţine în continuare că este dispus să angajeze o firmă din străinătate care să facă măsurători, pentru că „nu mai putem continua să ne batem joc de acest oraş şi de locuitorii săi”. Mai mult, edilul susţine că firma Azur a fost amendată, dar că directorul i-a spus că dânşii nu poluează, că s-au investit şi bani pentru reducerea poluării.

Nu în ultimul rând, primarul spune că Direcţia Fiscală face demersurile pentru ca noua taxă de poluare pentru companii să fie propusă ca proiect pentru a primi votul CLT luna aceasta.

UPDATE Conform comisarului șef al Gărzii de Mediu Timiș, Mariana Lorinczi, Azur nu a primit până acum amenzi, întrucât nu s-au constatat niciodată depășiri ale normelor de poluare: „Nu s-au dat amenzi, pentru că firma Azur a efectuat măsurători cu o companie străină și, conform acestora, datele înregistrate sunt în parametrii normali”. De asemenea, șefa instituției spune că ideea primarului Nicolae Robu de a aduce o altă firmă care să efectueze măsurători, este „o pierdere de timp și de bani”, întrucât nu ar constata altceva decât compania care a făcut deja această procedură. În plus, Lorinczi susține că nu există nici un temei legal pentru a amenda firma Azur, așa cum ar vrea Robu, întrucât dacă instituția pe care o conduce i-ar retrage autorizația de funcționare, s-ar alege cu un proces pe care cu siguranță l-ar pierde.

Foto: Arhivă

4 COMENTARII

  1. Si de ce doar Azur? Si Continental sa fie inchisa! E vorba de oameni, de locuri de munca, se va spune… Vor fi instigati oamenii, unii impotriva altora… Se va folosi acum acest moment al campaniei electorale pentru voturi. Dar de ce tocmai acum s-a trezit Robu? De ce nu a facut asta din secunda zero al numirii sale? Ca nu miroase in oras de doua zile… Hai, sa nu fim copii… Nu ne jigniti inteligenta… Si daca vor cauta bine, bine, vor mai gasi poluatori. Apoi, cum este pedepsit cel care taie un copac, in acest oras? Fie ca este primar sau vanzator sau orice ar fi el… Cum?

  2. De ce puneti asemenea intrebari? Intrebarea este foarte simpla: Nu daca ci cu cit a finantat Continentalul campania lui Robu ??? Mi-e greu sa cred ca pentru doua leagane donatie, Robu permite firmei Continental sa distruga sanatatea si viata a unui oras intreg. In urma cu citeva luni Robu a zis ca nu il intereseaza faptul ca firma Continental emana emisii toxice pentru sanatatea oamenilor.Il intereseaza nuimai ca firma Azur emana otrava pentru Robu.

    Si ca sa nu ne pierdem umorul va spun o barfa din oras: Cica Robu este deranjat de emanatiile firmei Azur pentru ca acestea contin rasini lipicioase cu nuante deschise care ii strica freza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.