Primarul Timişoarei loveşte din nou: după taxa pe turnuleţ, vrea o taxă...

Primarul Timişoarei loveşte din nou: după taxa pe turnuleţ, vrea o taxă pe paragină. Cui doreşe să o aplice şi ce speră să obţină

2
DISTRIBUIȚI

teren_paraginaPrimarul Nicolae Robu insistă să îşi manifeste talentele de economist. După ce a anunţat introducerea taxei pe turnuleţ pentru a stopa poftele etniei rrome din urbea de pe Bega, fără a avea succes, Robu face un nou anunţ bombă.

„Constatăm în municipiul Timișoara, dar putem face aceeași constatare și în alte orașe, că o mulțime de terenuri ajunse pe mâna unora și a altora de o manieră care naște semne de întrebare, dar asta e altă discuție sunt lăsate în paragină.


Imaginea orașului este afectată puternic negativ de clădirile în paragină unele chiar în curs de a se demola. Vreau să introducem taxa pe paragină, am făcut o tentativă cu taxa pe turnuleț, era vorba despre o taxă pe chici, doresc să introducem taxa pe paragină prin care să apară creanțe fiscale vizavi de cei care nu sunt în stare să își valorifice proprietățile. Nu primăria trebuie să clarifice dacă e corect legal sau incorect legal. Treaba primăriei este să încerce să dea orașului o altă imagine. Trebuie să îi taxăm să punem o presiune, să plătească încât să se trezească să fie preocupaţi” , a declarat edilul.

Primarul spune că speră ca taxa să fie cât mai mare și că momentan se lucrează la a găsi o modalitate de a fi introdusă în sistemul de taxe, pentru că paragina nu este inclusă ca infracţiune. Mai mult, Robu speră ca birul să fie cât mai mare, ca astfel creanţele să se strângă şi oamenii să fie nevoiţi să ia măsuri sau să vândă terenurile.

2 COMENTARII

  1. Cu cat va fi taxat primarul pentru toate imobilele apartinand primariei si care sunt lasate in paragina prin „grija” primului „gospodar” al orasului?

    Cand vor aplica autoritatile, inclusiv cele sanitare, legile existente – nu e nevoie de noi legi „bomba” – astfel ca dl. primar sa plateasca amenzile cuvenite pentru imobilele fara apa, canalizare, curent sau alte utilitati (de exemplu in Fabric), apartinand primariei si care sunt, chipurile, spatii de locuit?

    In ultimul an de mandat, al primului, ultimului si singurului mandat de primar, doriti sa va lansati in achizitii imobiliare, d-le Robu? Doar asa s-ar putea se justifica zelul cu care va preocupati sa-i obligati pe oameni sa-si vanda proprietatile. Ca un adevarat „liberal”, decat sa va jucati cu niste taxe – de care s-ar putea bucura eventual doar „taxatoarele” – initiati mai degraba o lege cel putin de expropriere, daca nu de nationalizare a proprietatilor „in paragina”, sub pretextul careia vor putea fi obtinute pe bani marunti si proprietatile care „intereseaza”, caci cine va defini „paragina”? Dvs. d-le primar? In realitate, actionati astfel in folosul altora, care ar putea fi interesati de posibilitatea achizitionarii unor proprietati la pret de chilipir, deoarece dvs. doar „instrainati” terenurile municipalitatii, ca cele personale nici nu merita a fi aduse in discutie… Desi nici terenul ce va apartine nu este tocmai un model de buna gospodarire. Poate vom vedea in zilele urmatoare niste imagini ale proprietatilor dvs., imagini motivationale si pentru alti proprietari…

    Nu e problema mea, dar cu asemenea initiative il „ajutati” serios pe seful dvs. de partid sa obtina in alegerile viitoare acelasi succes pe care l-ati obtinut si la alegerile precedente, expresie a multumirii locuitorilor acestui oras fata de initiativele dvs. nastrusnice. Oricum, poate ar fi mai urgenta o taxa pe mintile lasate in paragina, insa, asemenea paraginei, asa cum constata recent un alt „ilustru” reprezentant al clasei politice, nici „prostia nu constituie o infractiune”.

  2. D-le primar, de ce nu te ocupi d-ta de tiganii care au ocupat centru Timisoarei, s-a plateasca cine se face vinovat
    apoi , pune taxa pe paragina, s-au poate a-i pus ochii pe
    ceva si noi nu stim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.