Primii cinci ani

Primii cinci ani

1
DISTRIBUIȚI

646x404

Trăim vremuri tulburi pentru presă. Subfinanțată, mogulizată, folosită de prea multe ori ca târnăcop, mătură, batistuță sau pe post de alte instrumente de către cei care cred că integritatea este o marfă ieftină. Iar publicul chiar simte asta. O spun cu mare regret, ca un om care a visat la meseria de jurnalist încă din clasa a cincea. Vă spun că este o profesie de mare responsabilitate, deși am întâlnit destui așa-ziși „practicanți” care infirmă această regulă. Este un meșteșug care, făcut cum trebuie, este o parte știință, trei părți sete de cunoaștere, patru părți „cojones”, șase părți muncă, o parte talent și un strop de mândrie sănătoasă.


În anii petrecuți în acest domeniu, am văzut destui oameni care au făcut cinste profesiei mele de suflet, iar asta nu e ușor în România.

PRESSALERT.ro este dovada că meseria asta încă are viitor. În ani de presă, cinci înseamnă o viață, știind cât de efemere sunt multe proiecte mass-media de azi. Iar PRESSALERT.ro se poate lăuda că, vorba aia, a sădit un pom, a clădit o casă. În traducere: în urma investigațiilor sale, au fost începute anchete penale împotriva politicienilor corupți, dezvăluirile de aici au enervat până la spume destui funcționari, reportajele și poveștile sale au luminat viața unor oameni care credeau că sunt condamnați la întuneric. A fost greu să facem performanță în cifre fără injecția tabloidizării? Bineînțeles, dar merită. Ne place natural, și se pare că și cititorilor noștri. Consider că ne-am făcut onorabil meseria, iar ăsta e un sentiment pe care nu-l ai foarte des prin redacțiile românești ale acestor ani. Pentru primii cinci ani de muncă adevărată, de rezultate, de transpirație, teren, nervi și sânge în pix, dragi colegi, mă înclin!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.