Robu i-a luat din atribuţii viceprimarului Stoia invocând la mişto legea

Robu i-a luat din atribuţii viceprimarului Stoia invocând la mişto legea

1
DISTRIBUIȚI

 

robu cojocari

Primarul Nicolae Robu a anunţat că-i ia din atribuţii viceprimarului Traian Stoia pentru că nu este loial şi ar găzdui şedinţe de complot în biroul său, pesedistul rămânând din toate direcţiile pe care le coordona doar cu Cantina de Ajutor Social, Căminul pentru pensionari, Serviciul Protecţia Persoanelor cu handicap, Protecţia copilului şi familiei, Centrul de zi Pentru voi şi Direcţia de asistenţă socială. După anunţul făcut în faţa presei, la sfârşitul săptămânii trecute, angajaţii din Primăria Timişoara au primit dispoziţia nr.112 din 16 octombrie 2014, semnată de primar şi de secretarul Ioan Cojocari, care are ca subiect „atribuţiile primarului, viceprimarilor şi administratorului public de coordonare nemijlocită a structurilor organizatorice”.

În preambul se invocă hotărârea Consiliului Local Timişoara nr.77 din februarie anul acesta prin care s-a aprobat noua organigramă a primăriei, în care era prevăzut şi cui se subordonează diversele compartimente.


Plecând de la această decizie a consilierilor locali, pe care acum Nicolae Robu a modificat-o prin dispoziţie fără a mai cere acordul CLT, primarul a invocat nu mai puţin de trei articole din Legea administraţiei locale pentru a justifica luarea atribuţiilor viceprimarului. Dacă în articolul 57 se vorbeşte de faptul că viceprimarii sunt subordaţi primarului, iar în articolul 112 despre faptul că administratorul public poate coordona servicii de interes public, articolul 65 este cel care ar trebui să justifice decizia lui Nicolae Robu. Surpriză însă, acest articol din legea administraţiei publice locale nu are nicio legătură cu luarea atribuţiilor, ci precizează faptul că „atribuţiile de ofiţer de stare civilă şi de autoritate tutelară pot fi delegate si secretarului unităţii administrativ-teritoriale sau altor funcţionari publici din aparatul de specialitate cu competenţe în acest domeniu, potrivit legii”.

În anexa care însoţeşte dispoziţia, viceprimarul Stoia apare ca răspunzând doar de instituţiile sociale, în timp ce Direcţia Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse plus compartimentul Monumente trec în subordinea city-managerului Sorin Drăgoi. Conform legii, această dispoziţie devine executorie după ce se comunică viceprimarilor, administratorului public, tuturor structurilor şi Prefecturii Timiş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.