HALUCINANT De ce A REFUZAT Robu să semneze pentru primirea a 68...

HALUCINANT De ce A REFUZAT Robu să semneze pentru primirea a 68 de milioane de lei de la Guvern pentru Colterm VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

68 de milioane de lei. Atât a trimis guvernul pentru a achita o parte din datoriile imense ale societății locale de termoficare, aflate în subordinea Primăriei Timișoara. Din cauza acestor datorii, peste 160.000 de timișoreni ar fi putut rămâne fără căldură în prag de iarnă, la fel cum s-a întâmplat la Reșița, unde societatea de termoficare a intrat în insolvență. Nici măcar un asemenea scenariu nu l-a speriat pe primarul Nicolae Robu, care, pe de o parte susține că autoritățile centrale nu acordă nici un ban pentru Timișoara, dar pe de altă parte refuză să primească banii atunci când aceștia sosesc. La fel cum s-a întâmplat și cu finanțarea pentru construirea unui nou corp de clădire pentru spitalul de copii, caz în care edilul refuză să furnizeze devizele de plată pentru a fi decontate lucrările, la fel a procedat și cu banii veniți pentru Colterm.

Deputatul PSD, Sorin Grindeanu, a dezvăluit în această seară la PRESSALERT LIVE că Robu a refuzat timp de mai multe zile să semneze actele prin care 68 de milioane de lei de la guvern, destinați pentru achitarea unei mari părți a datoriilor acumulate de Colterm, până când, într-un final, l-a desemnat pe city managerul Sorin Drăgoi să semneze hârtiile.


„Guvernul a acordat 68 de milioane de lei pentru Colterm, societate care e în subordinea primăriei. Onor domnul primar a refuzat vreo 2-3 zile să semneze actele, până a dat acea dispoziție și semnează domnul city manager Sorin Drăgoi, spunând că aceasta este mită electorală dată pentru timișoreni. Mi se pare absurd. Suntem în pragul iernii, iar Colterm dă căldură pentru peste 160.ooo de timișoreni. Vă dați seama ce se putea întâmpla, având în vedere cuantumul datoriilor”, a explicat Grindeanu.

Deputatul spune că în urmă cu doi ani, executivul a șters datoriile istorice ale societății de termoficare, care a reușit însă să acumuleze alte obligații de plată de ordinul zecilor de milioane de lei. „În urmă cu doi ani, guvernul a șters toate datoriile la Colterm. În doi ani s-a strâns mult mai mult decât cele 68 de milioane date acum. Guvernul dă bani pentru a achita aceste datorii, pentru ca timișorenii să aibă căldură în plină iarnă”, a mai spus deputatul la PRESSALERT LIVE.

4 COMENTARII

  1. Da aveti dreptate domnule Grindeanu dar stau sa ma gandesc oare de ce se tot acumuleaza astfel de datorii de la an la an ?!Nu cumva tot din vina guvernantilor care nu stopeaza scumpirile la gaze,etc,ete,etc,din tara asta
    ?!

  2. din cat am inteles se doreste microcentrale de bloc….sigur ii v-a pune cruce Coltermului pentru ca il incurca. Mie mi-a spus domnul primar ca are de gand sa ii aduca in sitem pe cei care s-au debransat. Ma intreb de ce s-ar intoarce cineva intr-un sistem centralizat? cand sistemul si-a batut joc de oameni cat au fost in sistem; Ce spune domnul Olariu? ; „Cu cât sunt mai puţini în sistem, cu atât costul energiei este mai mare. Pot să plătească poate nu cât ar fi normal, poate dublu sau chiar triplu. Dacă anul trecut au plătit 200 de lei pentru un apartament cu două camere, acum pot să plătească 300, 400, 600 sau chiar mai mult.” Petru Olariu – preşeditnele FALT. „Din momentul în care, într-un bloc, o parte dintre proprietari, majoritatea, şi-au pus centrale, minoritatea trebuie să-i urmeze. Decât dacă nu are posibilitatea. Pentru că, de obicei nu se plătesc părţile comune cât trebuie. Şi atunci cei care au rămas în sistemul centralizat trebuie să plătească mult mai mult decât ar fi plătit înainte”, a declarat, pentru Digi24 , Domnul primar spune si dansul;Au incalcat legea, insa nu vor fi sanctionati. Vorbim despre timisorenii care s-au debransat ilegal de la Colterm. Primaria si societatea de termoficare nu au bani si oameni sa faca verificari in blocuri. Cei care consuma caldura de la Colterm si sunt buni platnici, au de suferit. ” Vor plati mult mai multe gigacalorii. ” http://telenova.ro/…/cei-care-s-au-debransat-ilegal-de…/

  3. daca faci sesizare la primarie ca se debranseaza lumea, ti-se spune ca prolematatine de competenta instanei de judecata daca nu iti convine ca iti creste factura in functie de vecini. Practic prin atitudinea Coltermuli si a primariei esti fortat sa plei din sistem. La noi in bloc debransarile au inceput in 2011 cu 3 ap si acum s-a ajuns la 10. Mie presedinta blocului mi-a spus in 2011 ca ea imi garanteaza ca in 5 ani tot blocul v-a fi debrasat! si ajung sa ii dau dreptate, pentru ca nu ai decat 2 variante; ori te debransezi fiinca ajungi sa nu mai poti plati factura sau sa te judeci cu toti vecini, cand tu nu ai bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.